Komunistická mlátička Ondráček moralizuje...

Komunistická mlátička Ondráček moralizuje... Zdroj: ČTK

Americké bombardování mlátičce Ondráčkovi vadí, sovětské ne. Komoušská „logika“ se nikdy nezmění

Jak primitivní je u nás mnohdy amerikanofobie a hluboce zakořeněná nenávist k USA, ukazuje kauza amerického leteckého bombardování Prahy. Během druhé světové války v českých zemích často umírali lidé v důsledku vojenských akcí USA či Sovětského svazu. Přesto se dnes (nejen) komunističtí představitelé navážejí pouze do USA a odsuzují Američany za bombardování českého území, kde se v té době nacházela důležitá centra německé zbrojní výroby. Z projevu komunistického místopředsedy Výboru pro bezpečnost českého parlamentu pana JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráčka, Ph.D., má člověk dojem, že vlastně největším zločinem Američanů bylo jejich zapojení na straně Spojenců do války proti nacistickému Německu a jeho spojencům.

Záměrně jsem výše uvedl všechny vysokoškolské tituly, kterými se pan poslanec „proslavený“ především svým působením v Pohotovostním pluku SNB pyšní, abych ukázal, že vysokoškolské vzdělání ještě není zárukou logického myšlení. A teď k projevu pana poslance z jeho facebookového profilu, kde napsal toto: 

Facebookový post komunisty Ondráčka.Facebookový post komunisty Ondráčka.|Facebook

Pan komunistický poslanec svým výlevem reaguje na článek z webu České televize pod názvem „Nebyl to úmysl, Američané se spletli, míní historici 75 let po náletu na Prahu“. Nehodlám s panem poslancem polemizovat o podstatě bombardovacího náletu. Už spojení americké angažovanosti proti nacismu s dnešními americkými vojenskými operacemi je vysloveně demagogické.

Naopak jsem přesvědčen, že i kdyby byl americký nálet plánován, tak by byl logický, neboť v posledních měsících druhé světové války bylo území Čech a Moravy ve své podstatě srdcem nacistického zbrojního průmyslu; byly to hlavně zbraně a munice z protektorátu, které umožňovaly Němcům prodlužovat válku. Při tehdejších válečných podmínkách a schopnostech zpravodajských služeb se jedinou efektivní možností oslabení německé produkce průmyslu jevily plošné bombardovací nálety.

Jistě, chápu, že někteří dnešní komunisté asi ještě stále drží direktivu stalinistického Sovětského svazu z doby mezi uzavřením Paktu Ribbentrop-Molotov a útokem Německa na Sovětsky svaz, kdy bylo komunistům zakázáno klást odpor německé okupaci českých zemí (mnozí komunisté byli většími vlastenci než komunisty, a tak sovětský rozkaz ignorovali), ale každý logicky myslící člověk chápe, že ve válce dochází k násilí a mohou trpět i nevinní lidé. Srovnáme-li si chování Američanů vůči neněmeckým zemím s chováním Sovětského svazu, tak se Američané snažili být co nejvíce opatrní a plošné bombardování používali velice omezeně.

A bombardování Mladé Boleslavi nevadí, soudruhu?

Proč vlastně panu komunistickému poslanci nevadí například bombardování Mladé Boleslavi sovětskými letadly? Vždyť při bombardování Prahy americkými letadly v únoru 1945 zahynulo kolem 700 lidí, ale při bombardování českých měst sovětskými letadly ve dnech 8. až 9. května 1945 zahynulo kolem 1300 lidí, a to byl již konec války – na rozdíl od amerického bombardování během války. Ovšem komunisté se tuto nepříjemnou pravdu snažili utajit a v duchu hesla národního socialisty Josepha Goebbelse neustále své lži opakují.

Když ovšem panu komunistickému poslanci tak vadí, že nás od německé okupace osvobodili i Američané, měl by si uvědomit, že kdyby Hitler Sovětsky svaz nenapadl, tak by žádné Československo (a tedy ani Česká republika) nejspíše neexistovalo. Protože Sovětsky svaz nakonec německou okupaci Československa akceptoval. Pan komunistický poslanec Ondráček by tak dnes hovořil nejspíše německy a zdravil Heil Hitler, případně by mlátil poslední zbytky českých vlastenců v uniformě Svatoplukových gard.

A nakonec, bez angažovanosti USA v Evropě během první světové války by nikdy Československo nevzniklo, protože tento Masarykův nápad se nelíbil nikomu jinému než americkému prezidentovi Woodrowovi Wilsonovi. Za druhé světové války nás jako jedinou evropskou zemi Sovětsky svaz skutečně osvobodil, ostatní země jen vyměnily nacistickou okupaci za okupaci sovětskou, ale to nic nemění na faktu, že i Spojené státy měly podíl na našem osvobození a hlavně, že to byly hlavně USA, které pak dalších 40 let (od roku 1948) podporovaly zahraniční československou opozici proti komunistické diktatuře. To asi štve české komunisty nejvíce – že se jim nepodařilo vymazat nepohodlnou historii úplně a že celý národ není opojen antiamerickou agitkou.

Demagogická propaganda pana Ondráčka mi připomíná jeden starý vtip z doby komunistické totality. Víte, jaký byl rozdíl mezi východním a západním Němcem za druhé světové války? Východní Němec střílel zásadně nad hlavy sovětských vojáků.