Veselé vánoce! Tihle čtyři je veselé mít určitě budou...

Veselé vánoce! Tihle čtyři je veselé mít určitě budou... Zdroj: Blesk:David Malík

Karel Steigerwald: Naše české Vánoce aneb Staří agenti, vrána vlast, střet zájmů a hromady dárků

Vánoce zas budou, je to už jisté. Pak asi přijde nový rok. Ze starého roku si přinese naše ozdoby, Zemanovo řádění na Hradě, Babišovy dotace a agentování v StB, nikoliv v demokratické rozvědce, které se vysmívá prezident. Asi kdyby ho rozvědka odhalila, že dělá pro Rusy, aby se to nebralo tak vážně. Ale někteří se diví, co by tenhle asi vyzradil, když nic neví. Zato Babiš ví všechno.

Babiš ví, o kolik miliard se důsledkem potírání snížila korupce. O kolik se zvýšily dotace pro Agrofert. Měl by to porovnat. Pokud by úspora státu na korupci byla menší než dotace, které k sobě stáhl Agrofert, bylo by soustředění korupce do rukou jednoho příjemce zbytečné. Ale snad to nějakou úsporu hodí.

Do nového roku přejde i Milion chvilek a jejich nepřátelé s argumentem „jednou za čtyři roky a dost“. Kdyby ty Chvilky obhajovaly estébáky v čele státu a prezidenty, podezřelé z velezrady, nepřátelé Chvilek by se rázem s výklady o moudrosti lidu stali jejich přáteli. Tak to chodí. Další argumenty jsou starokomunistické. Nebudou nám poroučet nikým nevolení z ulice. Ničí klid na práci. Chybí jen, že vystudovali za naše peníze.

Tyto demagogie buďto ještě přetrvávají, nebo se už zas nově rodí, nevím. Holduje jim extrémní levice i extrémní pravice. Vrána vlast a vrána lid, vždy si rády vedle sebe sednou. Už zapomněly na podíl ulice na smetení komunismu v roce 1989 a podíl na nastolení komunismu v roce 1948. A na mnoho nejrůznějších režimů v dějinách, které smetly davy bez ohledu na tehdejší zákony. Chvilky zákony nenapadají, chtějí, aby platily. Užívají dobrodiní demokracie, která jim demonstrace umožňuje. Shromažďovat se, kdy chci, a říkat veřejně, co chci, je právo svobodných občanů. Nechápu, proč to ti kritici nechápou. Totiž chápu.

Bůh by se Zemanem nevydržel

 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!