Andrej Babiš, Vojtěch Filip a Jan Hamáček ve sněmovně

Andrej Babiš, Vojtěch Filip a Jan Hamáček ve sněmovně Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

Doba koblihová: A takhle my si tu žijeme. A platíme to

Hamáček předloží Pocheho. Babiš navrhne Pocheho. Zeman řekne, že Pocheho nejmenuje. Hamáček jedná se Zemanem, trvá na Pochem. Zeman opakuje, že Pocheho nejmenuje. Babiš si po pilátovsku myje ruce, prý je to věc Hamáčka a Zemana. Hamáček dál trvá na Pochem. Babiš říká, že do sporu se Zemanem nepůjde. Nikdo jiný, než Babiš ale kompetenční spor Ústavnímu soudu předložit nemůže. Hamáček couvá do garáže a nabízí Babišovi i sebe. Babiš vedle Pocheho navrhuje Zemanovi i Hamáčka. Haleluja! Může vzniknout vláda. Zeman, Babiš i Hamáček se plácají po zádech. Máme vládu! Sukces.

Zeman Pocheho nejmenuje, jmenuje Hamáčka. Dvojministrem. Ministrem dovnitř i ven. Plus místopředsedou vlády. Hamáček se tak stává trojjediným. To má v křesťanských zemích tradici. Trojjediný Hamáček jmenuje Pocheho tajemníkem. Vlk se nenažral a kozy nikde nevidět. Hamáček říká, že je to provizorium. Babiš také říká, že je to provizoriu. Na několik týdnů. Zeman neříká nic. Končí prázdniny.

Hamáček říká, že provizorium je třeba ukončit. Babiš také předstírá, že provizorium je třeba ukončit. Poche trvá na tom, že má být ministrem. Hamáček jedná se Zemanem. Zeman opakuje, že Pocheho nejmenuje. Hamáček trvá na Pochem. Babiš nedělá nic. Hamáček je dál dvojministrem. Trvá na Pochem, ale na venkovního ministra nerezignuje. Babiš nemá koho navrhnout. Zeman nemá koho jmenovat. Nebo nejmenovat. Přičemž dál platí, že kompetenční spor u Ústavního soudu může vyvolat jen Babiš. Kompetenční spor ale Babiš nemůže vyvolat, ani kdyby chtěl, protože Hamáček je stále venkovním ministrem. Ale Babiš stejně nechce. Zeman neříká nic. Poche si hraje na tajemníka.

Hamáček říká, že vše vyřeší po komunálních a senátních volbách. Nechce prý ohrozit jejich výsledek. A trvá na Pochem. Babiš neříká nic a je dál spokojený s provizoriem. Zeman také neříká nic, i on je spokojený s provizoriem.

Provizorní Hamáček kandiduje také v komunálních volbách. Asi chce trumfnout Pánaboha a být čtyřjedinný.

A takhle my si tu žijeme. A platíme to.

Video placeholde
Hamáček • ČT