Video placeholde

Jistoty zůstávají: Zeman chlastat nepřestal!

Pan prezident Miloš Zeman uklidnil své voliče, kteří jej přímou volbou vyslali na Hrad jako prvního z rovných. Jedním z klíčových bodů jeho prezidentské kampaně (už při první volbě prezidenta) totiž byla skutečnost, že Miloš Zeman chlastá, což znamená v očích českých voličů významné plus. Ve čtvrtek pan prezident uklidnil své voliče, že přes zlovolné zprávy o jeho abstinenci v neseriózním tisku chlastá vesele dál.

V České republice je politika jak loďka na rozbouřeném moři. Kabáty a postoje se odhazují a vyměňují, jak káže momentální politická potřeba, a pojmy jako zásadovost či pevnost postoje odplouvají kamsi do neznáma. Důkazem takového názorového veletoče je například předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Jak možná mladí ani netuší, byl tento ze zásady střízlivý politik jedním z lidí, kteří po přelomu tisíciletí chtěli rozpoutat válku proti marihuaně.

Ještě v roce 2005 Kalousek spolu s tehdy populárním protidrogovým hochštaplerem Jiřím Vackem slavnostně v parlamentu vyhlásili válku drogám. Nechtěli rozlišovat mezi jednotlivými substancemi (represi marihuany chápali jako stejně důležitou jako represi heroinu) a v plánu měli trestat uživatele marihuany. Naštěstí tehdy Kalouskovi jeho záměr, aby se zde zakázalo konzumování jiných drog než těch, kterým sám holduje, nezdařil. Válka proti mladé generaci nevypukla a vězení se nenaplnila středoškoláky, jak Kalousek asi plánoval. Co však tento dynamický politik říká o marihuaně dnes?

„Jestli si někdo potáhl trávy, není to pro mě důvod k hodnocení politické kvalifikace,“ řekl letos Expresu. Proměna proběhla. Můžeme se jen dohadovat, zda pan předseda mezitím začal hulit, nebo zda se řídí starým TOPáckým heslem „kam Feri, tam plášť“. Ale to je jedno – výsledkem každopádně zůstává, že Kalousek snížil svou věrohodnost, protože otočil. Jinak je tomu u našeho pana prezidenta, muže, který je proslulý nejen svou zásadovostí, ale také taktem, zdvořilostí a zdravým životním stylem.

Ve čtvrtek se na své spanilé jízdě po Čechách vyjádřil, že Lidové noviny jsou nevěrohodné médium. Tento list totiž o Zemanovi zveřejnil nepravdivou, urážlivou a žalovatelnou informaci, že přestal chlastat. Kdyby tomu národ uvěřil, je pokles Zemanovy popularity jasný, takže pan prezident reagoval okamžitě: „Informace Lidových novin je, jako obvykle, nepravdivá. Není pravda, že bych přestal pít alkoholické nápoje. Piji je dál a s neutuchající chutí.“

A taková deklarace je v dnešní době politických vytáček něčím chvályhodným a záslužným. Národ si díky ní uvědomí, že Zeman není žádný lhář a převlékač kabátů. A už vůbec nefandí různým hipsterským nesmyslům, jako je zdravý životní styl. Pan prezident chlastal, chlastá a bude chlastat a na té pravdě rád i zemře. Proto navrhuji okamžitě přijmout zvláštní zákon s jedním jediným paragrafem: Miloš Zeman zasloužil se o chlast!