Jana Bobošíková

Jana Bobošíková Zdroj: Robert Sedmík / Empresa Media / Profimedia

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Lidické ženy protestují proti Bobošíkové. Díky!

Tři poslední přeživší z obce Lidice vystoupily na protest proti jmenování Jany Bobošíkové z Českého svazu bojovníků za svobodu v Lidicích. Tři staré dámy udělaly záslužný čin - to, že si Bobo chce dělat politickou kariéru na Lidicících, je na zvracení.

"Nesouhlasíme s volbou nové předsedkyně ing. Jany Bobošíkové. Na sklonku svých životů si nepřejeme, aby lidický odkaz byl předmětem její politické kariéry.", píše se v dopise, který jako první zveřejnil server Romea -  a jehož pravost nám potvrdila paní Klára Kalibová. Všechny tři signatářky jsou stařenky, a nechtějí se k věci dále vyjadřovat.

Miloslava Kalibová rozená Suchánková, Jaroslava Skleničková rozená Suchánková a Milada Cábová rozená Říhová se bez ohledu na svůj pokročilý věk dopustily činu bez ironie státnického. Pokus paní Bobošíkové, která se nechytla opravdu nikde, a to přesto že kandidovala úplně kamkoliv, stát se šéfovou Svazu bojovníků je zcela evidentně jen další trapný pokus o její sebezviditelnění. Sebezviditelnění přes mrtvé z Lidic. To je naprosto nechutné, a tři signatářky dopisu jsou statečné ženy. Děkuji jim tímto za jejich gesto, a držím palce!

Dopis lidických ženDopis lidických žen | Archív