Jana Nečasová

Jana Nečasová Zdroj: ČTK

Jiří X. Doležal: Odposlechy Nagyové měl soud projednat neveřejně

Ano, samozřejmě i já jsem si s chutí přečetl, jak sprostě mluvila paní Nagyová o paní Nečasové, ale také to, jak ječívala do telefonu na nebohého Nečase. Přestože to uspokojilo mou voyerskou vlohu, myslím, že je špatně, že jsem si to mohl přečíst.

Když soud projednává nějakou causu, ve které zaznívají ze státobezpečnostního hlediska choulostivé a neveřejné informace, samozřejmě soudce vyloučí veřejnost. Stejně samozřejmě je vyloučena veřejnost v momentě, kdy se projednává násilí na dětech, nebo naopak násilí, kterého se dopustili mladiství a nezletilí. Já si však myslím, že vylučovat veřejnost by se měla i v případě, kdy budou realizovány důkazy, co ohrožují lidskou důstojnost.

Ano, pro causu jsou odposlechy, ve kterých hystericky buzeruje sekretářka - milenka svého šéfa, relevantní. Přestože se jedná o veřejné líčení, natolik to lidsky ponižuje Petra Nečase, že by se s ohledem na jeho osobní důstojnost měly tyto odposlechy před soudem pouštět s vyloučením veřejnosti. Ano, prokazují, že byl plně pod vlivem paní Nagyové a že paní Nagyová šikanovala Nečasovu manželku. Proto je dobře, že je slyší soud, a jistě je vezme v úvahu při rozhodování. Veřejnosti do nich nic ale není.

Pro senát je jistě důležité vědět, zda paní Nagyová dostala pod kontrolu premiéra pomocí orálního sexu, nebo masáže prostaty. Veřejnosti do toho ale nic není, a to přesto, že k masáži prostaty docházelo u osob placených z veřejných peněz. To, že paní Nagyová měla Nečase takzvaně na háku, je již veřejnosti dostatečně známo, stejně jako skutečnost, že žádného kmotra se z celé šťáry zatím zavřít nepodařilo. Pouštět ale v soudní síni plné novinářů doslova postelové rozhovory mi přijde nevhodné. Zbytečné, ponižující a škodolibá. Takže prosím soudce - až se zase budou pouštět postelové odposlechy, vyhoďte veřejnost na chodbu.