Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: profimedia.cz

Jiří X. Doležal: Nechci, aby mě očkoval gynekolog!

Jako milý ohlas čtenářů na můj článek o blahodárnosti očkování dětí mi přišel dopis, slibující kompletní očkování zdarma. V očkovací akci se angažují i gynekolog, učitelé a inženýři. Tak jsem zvědav, kam mi bude chtít dávat například gynekolog injekce... Ale jinak výzvu přijímám.

Mimořádně „výživný“ dopis o očkování musíme dlouze citovat. Čtěte pozorně, stojí to rozhodně za to:

Dnes jsem si přečetla Váš slint ´Biomatkám sklaplo, očkování zůstalo povinné´. Reagovat na takovou ubohost, která postrádá jakýkoli náznak ´novinařiny´ by bylo zbytečné, nezjistil jste si o tématu absolutně nic. Ale něco získáte! Čtěte dál!

Já bio-eko matky mírně řečeno nemusím a nejsem sama. Sama ještě nemám děti a do bio čehokoli mám daleko. Ale Váš upocený slint nás s kamarády, mezi kterými jsou například i dětská lékařka, praktický lékař, gyndař, pár učitelů a inžů, tak nasral, že jsme si řekli, že Vám věnujeme veškeré vakcíny doporučované pro dospělé v ČR našimi odborníky na vakcíny (Primula, Chlíbek ap.) ale i WHO, kterou se v textu oháníte. Necháme si vakcíny předepsat pro sebe (ty, které se přeočkovávají a jsou hrazené) a volně prodejné Vám dokoupíme. Bylo by fajn, kdybyste si s předstihem nechal udělat testy na protilátky u všech nemocí, které jsou v povinném dětském očkování hexavakcínou (jistě víte, které to jsou) a taky na nemoci očkované vakcínou MMR (tady protilátky nejspíš možná ještě mít budete, pakliže jste měl štěstí a nebyl jako 15 měsíční dítě očkován, a tudíž jste nemoci pravděpodobně prodělal v dětském věku jako my, protože v tom případě byste měl mít protilátky do konce života - na rozdíl od očkovaných dětí MMR). Pokud nebudete mít testy na protilátky s sebou, až Vás přijedeme navštívit v práci, budeme to považovat za případ, kdy je prostě nemáte, a je nutné přeočkovat. Případně si nachystejte Váš očkovací průkaz, jistě jej máte, nejste-li vytřeštěné bio.

Namátkou tetanus doporučován co deset let (s hliníčkem), všechno, na co Vám chybí protilátky a na co se očkují povinně kojenci (černý kašel, zmiňovaný tetanus ap - zde kolegyně doporučuje hexavakcínu jako u dětí - neuškodí - jde jen o 4 injekcičky), přidáme doporučované žloutenky, klíšťovku, chřipku (to bychom dovezli, až to bude zase aktuální) a pozor - i mužům je doporučována vakcína proti hpv virům - rakovině děložního čípku. Pakliže je doporučována v ČR a nabízena ženám do 27 let, nezávisle na tom, zda už rodily, zda jsou panny a zda už mají test na viry pozitivní, jistě bude k užitku i Vám! Samozřejmě dle doporučení lékařů.

Já mám za úkol Vám jen sdělit, že dostanete od nás dárek, že se máte připravit na návštěvu (pokusíme se přitáhnout s sebou taky "nějaký to médium, který vo to bude stát", ať je to s mediální pozorností hodnou mediální mrdky Vašeho formátu. Kamarádi z lékařských kruhů přesně zjistí, které všechny vakcíny jsou doporučovány, nabízeny či nenápadně pod hrozbou onemocnění nuceny, obstarají a poté Vám budou odborně vpraveny před svědky z médií a diváky do těla. Samozřejmě dobrovolně, nepočítáme totiž s tím, že byste odmítl něco, co je doporučováno WHO! Nebudou Vám samozřejmě "vstřeleny" všechny najednou, ale pro začátek, ty které se pro Vás nejvíce budou hodit (žloutenka se dá vpálit i s pneumokoky a rotaviry - rotaviry na lžíci) a pak se domluvíme na dalším očkovacícm postupu.

Budete frajer, když podstoupíte něco, co je naprosto bezpečné a doporučované. Věříme, že nezklamete a že se nebudete zapírat. Pakliže Vám to vyhovuje, můžete si sám stanovit termín, kdy máme přijet. Stav Vaší imunity není důležitý, u kojenců ji taky nikdo nezkoumá, takže žádný stres. Tak my na tom jdeme makat a budeme Vás informovat, které dárky ve formě vakcíny od nás zdarma obdržíte. Poděkovat stačí až osobně!“

S přáním pevného zdraví Eva Peterová

Nabídka mne zcela nadchla! Chystám se zrovna k lékařce na očkování proti klíšťové encefalitidě, a budu to mít zadarmo! S ní - a pak ještě s nějakou skutečnou očkovací kapacitou, profesorem Šejdou namátkou, proberu, co všechno si dám. Určitě ty rotaviry, žloutenku mám, žlutou zimnici mám, chřipku mám, klíšťovku rozhodně, jako každoročně, tetanus určitě, na ten bych zapomněl, a samozřejmě pneumokoky. Nastřelit mi to mohou myslím všechno najednou, nebo nadvakrát. Jediné, co zásadně odmítám, ale je, aby mne očkoval ten gynekolog, anebo neodborník z té party, tedy inženýr či učitel. Očkování provede moje praktická lékařka u sebe v ordinaci v domluveném termínu a mohou si mne u toho klidně i nafotit.