Václav Klaus

Václav Klaus Zdroj: Profimedia.cz

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Zemanovi hnije palec z chlastu. Je horší než Klaus

Couvám z akce Narciska pro Klause. Když jsem se dozvěděl, že nový prezident padá, protože mu hnije palec, rozhodl jsem se z rozloučení s Václavem Klausem vycouvat. Není co slavit.

Akci Narciska pro Klause vymyslel ústecký divadelník Achab Haidler a já se k ní s nadšením připojil. Nyní jsem akci v úplnosti předal Achabovi, na Magistát nahlásil, že z ní coufám, a zapřisáhl se už nikdy, ale opravdu nikdy nekoupím do mého domácího baru becherovku.

 

Konec vlády Václava Klause všichni očekávali s nadšením. Tak narcistní prezident jako Václav Klaus je totiž pro ostudu. Národ rozhodl o jeho nástupci, a tak na Hradě dojde k zásadnímu střídání stráží. Narcistu úhledného a kultivovaného vystřídá narcista otlemený a buranský. Není co slavit.

 

Kromě toho, že už jen kvůli vzhledu a počtu brad budeme na Klause ještě rádi vzpomínat, mě k opuštění akce přiměly i detaily o padání novéhop prezidenta, konkrétně o jeho hnijícím palci. Jak jistě laskavý čtenář zaznamenal, Miloše Zemana vodí ochranka, aby soustavně nepadal. Prostí občané si nejprve mysleli, že padá proto, že je furt ožralej. Pak ale Zeman přišel s vysvětlení, které národ uklidnilo, ale trochu medicíny znalé občany neopak znepokojilo. Zeman prý padá proto, že mu hnije palec. To mu sdělili lékaři. Škoda, že se jich také nezeptal, proč mu ten paleček hnije. Určitě by mu rádi vysvětlili, že distální neuritidy na dolních končetinách - tak se hnijícímu palci říká odborně - jsou typickým příznakem chronického alkoholismu, nebo také diabetes způsobené chlastem.

 

Proto jsem se rozhodl, že střídání Klause Zemanem nebudu nijak slavit a na celý večer sedmého března si zahalím tvář tógou.