Grebeníček

Grebeníček Zdroj: Profimedia

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Grebeníček potvrdil zločinnou podstatu komunismu

Soudruh Grebeníček, stalinistické křídlo Komunistické strany, si vypláchl ústa památkou Jana Palacha. Chvalme jej za to, že mladým lidem připomněl co jsou komunisti zač! Oni dnes totiž mnohdy netuší, že komunismus je zločinecká ideologie, a že její stalinističtí věrozvěsti model Grebeníček se neskloní ani před památkou tragicky zesnulého studenta.

„Ne, Jan Palach se nezapálil na protest proti komunistické straně Československa, jeho sympatie patřily především reformním komunistům, kteří měli podporu i všech strukturách svazu vysokoškolského studentstva,“ prohlásil stalinista Miroslav Grebeníček. Je sice pravda, že bychom si podobného tvora vlastně měli chránit jako nějakého prvohorního hlavonožce, který náhodou přežil potopu světa. Ale hlavonožci si nevyplachují trávicí dutinu památkou jednoho z mála hrdinů, které tahle země má. Hrdinou, který zemřel tak mladý až to děsí.

 

Podívejme se bod po bodu na komoušovo tvrzení a analyzujme je, ať vidíme naprostou amorálnost, cynismus a drzost komunistického překrucování fakt v celé jeho odpornosti. Jan Palach zcela nesporně sympatizoval s pokrokovými, protistalinistickými a demokratizačními proudy ve společnosti, které v šedesátých letech prosazovali někteří reformní komunisté, například Dubček nebo Kriegel.

 

Tito lidé byli ale v době, kdy se Jan Palach upálil, už dávno odstavení od moci. Sama komunistická strana tyto jedince později vyloučila ze svých řad, vytěsnila z lepších pozic ve společnosti a trestala ještě jejich děti. Sami komunisté později - například v takzvaném „Poučení z krizového vývoje“, což byla ideová příručka normalizačních procesů - tyto lidi nazývali „revizionisty“ a důsledně se od nich distancovali.

 

Soudruh Grebeniček to moc dobře ví. Přesto tvrdí, že Palach sympatizoval s komunisty. Neřekne, že s těmi reformními, a neřekne, že je později sama Strana vyvrhla. Prostě - křivé, podlé mlžení bezectného chlapa. A to je asi nejlepší charakteristika komunisty Grebeníčkova typu, jakou jsem schopen bez použití vulgarismů zformulovat: Křivý, podlý a bezectný lhář!