Kdopak nám to sedí ve VIP lóžích

Kdopak nám to sedí ve VIP lóžích Zdroj: Martin Sekanina / Blesk

Kdopak nám to sedí ve VIP lóžích?

Dole na kurtu slavil Radek Štěpánek vítězství v Davisově poháru, kterého dosáhl díky obdivuhodné morálce. A seshora z tribuny mu k tomu tleskal Roman Janoušek, mistr světa v amorálnosti.

 

Při oslavách vzniku republiky se 28. října po chodbách Pražského hradu procházel Stanislav Gross, který se opravdu mimořádně zasloužil o stát.

 

Stejný Gross se nedávno objevil na předávání cen projektu Česká hlava, jenž má „zvýšit společenskou prestiž vědeckých pracovníků coby hlavních tvůrců ekonomické prosperity“. Gross se zasloužil zejména o svoji vlastní prosperitu.

 

Vědeckou prestiž na stejné České hlavě, jak si všimla facebooková stránka motejlek.com, zvedal ještě bývalý komunista a odborář Milan Štěch. Předal cenu lékaři Ervínu Adamovi, který bojoval proti dětské obrně a před komunisty utekl po okupaci v roce 1968.

 

V publiku při tom slavném Davis Cupu, některé i v čestných lóžích, kam se bez pozvání nedostanete, se objevily další „osobnosti“: Ivo Rittig, Tomáš Pitr, Martin Barták nebo Martin Kocourek.

 

 

Tuto elitu bychom mohli lépe využít. Rittig, když už má byt v Monaku, by se měl stát honorárním konzulem.

 

Pitra, jenž se přesunul na tenis, v nadsázce řečeno, rovnou z vězení, by byla škoda nevyužít na ministerstvu financí jako specialistu pro dohled nad akciemi a boj proti daňovým únikům.

 

Bývalý ministr obrany Barták se na tenise nechal vyfotografovat v družné debatě s člověkem oblečeným do značkové mikiny Thor Steinar, oblíbené u českých neonacistů. Hned bych mu svěřil kampaň Fotbal proti rasismu a nechal předávat pohár pro mistra ligy.

 

Bývalý ministr Martin Kocourek, který se proslavil odkloněním miliónů před manželkou, by se skvěle uplatnil jako patron Ceny Michala Velíška za osobní statečnost.

 

Těším se na dobu, až tito lidé místo VIP lóží budou chodit kanály. Pro mě za mě, ať se klidně jmenují Kanály T. G. Masaryka.