Zdivočelá země

Zdivočelá země Zdroj: Michal Kořán

Česko je zdivočelá země. Tady je 12 příkladů

Co kdybychom se nezdržovali úvahami a jenom si to vyjmenovali:

Během týdenního soudu s členy vládnoucí strany Věci veřejné jsme se dozvěděli, že lobbisté Roman Janoušek a Tomáš Hrdlička podpořili předvolební kampaň strany 200 milióny korun.

 

Cena za benzín se šplhá k osmatřiceti korunám, vejce stojí sedm.

 

Náměstek ministra zdravotnictví a hlavní hygienik Michael Vít byl obviněn ze dvou trestných činů. Podle policie pomohl manželovi své podřízené ke dvoumiliónové zakázce. Hrozí mu desetileté vězení.

 

České lvy moderovala Lucie Bílá, hudební ceny Anděl Marta Jandová.

 

Vysoká škola, kde titul doktora práv získal i bývalý starosta Prahy 5 Milan Jančík, bude pokračovat. Před nesmlouvavou Akreditační komisí ji zachránil ministr Josef Dobeš, který zaměstnává Jiřího Baumruka.

 

Hlavní zprávy veřejnoprávní televize bude moderovat šestadvacetiletá Aneta Savarová, jež proslula erotickými fotkami, na nichž si leje vodu za kalhotky.

 

Premiér země si neumí představit, že by se zakázalo bít děti. Aby nebyly bity moc, prý ohlídají sociální úřady. Zmocněnkyně pro lidská práva sice proti tělesným trestům na dětech je, ale nebude za ně bojovat, protože v zemi pro to není společenská atmosféra.

 

Postižený čtyřicetiletý Pavel přišel před osmi lety po autonehodě o obě nohy. Když potřeboval něco vyřídit, sociální pracovnice mu do telefonu řekla: Taky by vám nohy neupadly, kdybyste si sem skočil.

 

Podle průzkumu agentury STEM je se současnou politickou situací spokojeno 14 procent občanů Česka. To jsou pravděpodobně jen kojenci.

 

Soudní proces s Vítem Bártou označil prezident za ničivý prvek proti politickému systému v zemi.

 

Petr Smetka, zakladatel společnosti H-System a hlavní strůjce miliardového tunelu, se nepozorovaně zbavil majetku za 120 miliónů korun. Nemusí je tak vracet podvedeným lidem, které firma okradla dohromady o 980 miliónů.

 

Premiér je příliš slabý, říká ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

 

Myslíte si, že je toho dost? Máme pro vás dobrou zprávu – krutý plakát Zeleného Raoula, jenž vám teprve odhalí skutečnou pravdu.