Video placeholde

Jana Bendová: Projevy Pavla a Fialy zapůsobily, jak vypadá silvestrovský vtip a pořídí si Babiš i fotbalisty?

Nový rok máme před sebou a sváteční projevy prezidenta Pavla i premiéra Fialy za sebou. Ocenili je především jejich příznivci, což je v pořádku, dnešní politika už beztak připomíná spíš fotbalový zápas s rozvášněnými fanoušky na tribunách než svobodnou debatu.

Skutečnou fotbalovou Slavii si od čínských investorů koupil český miliardář Pavel Tykač, čímž vyvstala velká miliardářská otázka, zda si také Babišův Agrofert ke své politické divizi ANO pořídí i divizi fotbalovou. Musela by to pochopitelně být divize prvoligová a vynést nějaké ty nové voliče, pardon, fanoušky. Připomínáme i jednu úřednickou facku, která padla, a rozpuštění tří desítek stran a hnutí, kvůli němuž se zdejší demokracie opravdu nezboří.

Pokračování 2 / 7

Sváteční projevy

Video placeholde
Fiala ve vánočním projevu: To nejhorší máme za sebou! Přichází rok naděje • ČTK/Blesk Zprávy

Novoroční projev prezidenta Pavla jeho příznivci ocenili, jeho kritici pohanili. Vánoční projev premiéra Fialy jeho příznivci rovněž ocenili, kritici rovněž pohaněli. Jen sváteční projev exprezidenta Zemana pochválili jeho kritici – protože ho kvůli masakru na FF UK uvážlivě a moudře odvolal. Zkrátka tentokrát bylo vše, jak má být.

Pokračování 3 / 7

Kachna Svobodných

Tisková konference Věry Jourové v Číně (září 2023).Evropská komise

Svobodní rozeslali zprávu, že jedničkou na jejich evropské kandidátce bude eurokomisařka, anoistka Věra Jourová. Jenže později museli rozeslat jinou zprávu, že to byl vtip, humor, silvestrovská kachna. Moc těžká věc to dnešní vtipkování. Zprávu, že jejich někdejší předseda, liberál Petr Mach kandiduje jako jednička za Okamurovu SPD, zase leckdo považoval za vtip, humor, kachnu a ona to je pravda.

Pokračování 4 / 7

Padla facka

Protest Jiřího Gruntoráda před Úřadem vlády (20.11.2023)ČTK/Vít Šimánek

Hladovka někdejších disidentů Jiřího Gruntoráda a Johna Boka před vládou kvůli nízkým důchodům odpůrců komunistického režimu má pokračování. Odbor dopravy Prahy 1 je uznal vinnými z „neoprávněného záboru 4 metrů čtverečních“ kvůli stanovému přístřešku před špatným počasím a „vydal příkaz o napomenutí“. Panečku, to máme bdělé úřady! Padni, komu padni – i kdyby to měla být facka spravedlnosti.

Pokračování 5 / 7

Vzpomínka na zapomenuté

Slušní lidé nesouhlasí s umístěním růžového tanku v centru Brna v době, kdy si celý svět připomíná konec 2. světové války a jihomoravská metropole osvobození Rudou armádou. Zdeněk Pernica (druhý zprava) to vnímá jako pošlapání historie.Slušní lidé

Nejvyšší správní soud rozpustil 34 stran a hnutí, nezveřejňovaly zprávy o svém hospodaření, brzy bude jednat o dalších. Věnujme jim tichou vzpomínku: Republikánská strana zemědělského a malorolnického lidu, Veřejné zájmy, Strana svobodných demokratů, Slušní lidé, Radostné Česko, Hnutí O co jim jde?!, Pro Česko … Pardon, že si na ně vůbec nevzpomínáte?

Pokračování 6 / 7

Fotbal, to je hra

Babišovo ohlédnutí za rokem 2023: Sdílel fotky s Monikou, Vivien či FrederikemInstagram - A. Babiš

Miliardář, podnikatel Pavel Tykač koupil od čínských investorů fotbalovou Slavii. Spartu už vlastní jiný miliardář, podnikatel Daniel Křetínský. A až se na účtu X dalšího miliardáře Andreje Babiše objeví proslulé „zítra asi něco koupím“, jsme doma. 

Pokračování 7 / 7

Úplně kulturní pán

Pieta u Filozofické fakulty UKZbyněk Pecák

(Nejen) slovenský banskobystrický politik z vládní strany Hlas Roman Malatinec označil vražedný útok na pražské filozofické fakultě za „důsledek takzvané liberální demokracie, protože dovolíme všem všechno“. To se hned pozná, že pan politik zastává „na kraji“ funkci místopředsedy pro oblast kultury.