Martin Stropnický

Martin Stropnický Zdroj: Blesk:CNC

Jana Bendová: Kam se vrtne Stropnický a proč se Češi mohou utlouct po dovolených, když si je tím zdražují

Kolik andělů se vejde na špičku jehly není úplně jisté, ale kolik předlistopadových komunistů na špičku české justice, tedy na ústavní soud ano: Dva. Maximálně. Alespoň takovou domluvu prý učinil prezidentův poradní panel. Líná huba holé neštěstí, říká se, za tu svou naopak až příliš mrštnou se prý omluví ústecký zastupitel z Okamurovy SPD, který se ukázal jako bystrozraký pozorovatel v pařížském metru. A konečně, hodná tetička se může hodit, jste-li u nás politikem. Na špičce, pochopitelně. 

Pokračování 2 / 7

V říši Járy Cimrmana

Soudce Robert Fremr na tiskové konferenci (14.8.2023)

 

V kauze Roberta Fremra zveřejnil šéf prezidentova poradního týmu Jan Kysela domluvu, že v patnáctičlenném Ústavním soudu budou napříště maximálně dva soudci s komunistickou minulostí. A není to málo, Antone Pavloviči?

Pokračování 3 / 7

Tetičky a právníci

Sídlo Mafry na pražském Andělu

 

Zákaz vlastnictví médií vrcholnými politiky bude přísnější, podobně i přijímání dotací. Takové úpravy zákona o střetu zájmů prezident již podepsal. Je to správné, demokracii prospěšné, aby si politici nekouleli pod sebe. Ale znáte to, každý máme hodnou tetičku z pátého kolena a někdo i mazané právníky.

Pokračování 4 / 7

Bílá, černá, oranžová

Jaromír Hůla

 

Ústecký zastupitel za SPD Jaromír Hůla popisoval na jednání svou zkušenost s pařížským metrem a zmínil se o „černých držkách“. Byl to prý úlet a hodlá se omluvit. Hm, někdy je bílá huba holé neštěstí.

Pokračování 5 / 7

Stropnický se vrací

Martin Stropnický

 

Martin Stropnický skončil v diplomacii a jeho stranický šéf Andrej Babiš mu otevírá dveře k návratu, mohl by do Senátu či do Europarlamentu. Poslední kluk z plakátu a tvář z televize možná ještě přiláká voliče, ale aby se za ANO „děti nestyděly“, už asi těžko.

Pokračování 6 / 7

Peníze do ústavy?

Euro

 

Rakouský kancléř Karl Nehammer chystá zakotvení práva platit v hotovosti do ústavy, i u nás o to někteří politici usilují. Štěstí, že v dobách, kdy se v našich krajích platilo kousky plátna, ústava nebyla, plátýnka by v ní byla dodnes.

Pokračování 7 / 7

Ani banka, ani hrob

Pláž Kašjuni v chorvatském Splitu

 

Známý ekonom se podivil, že ačkoli je inflace stále vysoká, Češi se mohou utlouct po dovolených, čímž je výrazně zdražují a inflaci ženou nad očekávání vysoko. Odborník se možná diví, ale laik chápe – při pohledu na inflaci požírající úspory i výplaty si prostě řeknete, že si peníze do banky ani do hrobu nevezmete. Carpe diem!