Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: Zbyněk Pecák

Jana Bendová: Koho mají na svědomí Elon Musk a ODS, Babiš něco střelí a co kdyby kabelky Nečasové dělaly tik ťak

Co mají společného nejbohatší muž planety a nejsilnější vládní strana, Fialova ODS? Likvidaci modrého ptáčka. Další vládní strana – Bartošovi Piráti – mají zase nehezké trable s tím, že jsou si tak nějak mezi sebou lidsky blízcí, někdy až úplně nejbližší, že mezi vášnivými polibky i na facky dojde. Aspoň že u Jurečkových lidovců vše šlape jako hodinky. Pozor, nedávat do souvislosti s luxusními hodinkami exkancléře Mynáře.    

Pokračování 2 / 7

Padesát tisíc, Amen

Jednání vlády ve Sněmovně: Marian Jurečka (KDU-ČSL)Jednání vlády ve Sněmovně: Marian Jurečka (KDU-ČSL) | Úřad vlády ČR

Dotační program Oprav dům po babičce obsahuje, jak se na zastřešující lidovce sluší, i padesátitisícový bonus na dítě, který by ale mohl drhnout s danými pravidly. Mluvčí ministerstva životního prostředí tu kontroverzi pokryla lišácky, po lidovecku: Nedáváme bonusy na děti, ale rodinám, co mají děti. Amen.

Pokračování 3 / 7

Zítra něco střelím

Andrej BabišAndrej Babiš | Zbyněk Pecák

Andrej Babiš údajně prodá vydavatelství MAFRA zbrojařskému magnátovi Michalu Strnadovi. Babiš kdysi koupi vydavatelství ohlásil na sociální síti už zlidovělou větou: „Zítra asi něco koupím.“ Napíše-li teď „Zítra asi něco střelím“, má to zbrojař v kapse.

Pokračování 4 / 7

Limonádoví Piráti

Lukáš Kolářík v době kampaně PirátůLukáš Kolářík v době kampaně Pirátů | Facebook

Milenecko-násilnická aféra exnáměstka ministra vnitra Koláříka či kauza partnera jako placeného poradce náměstkyně pražského primátora Komrskové ukončily éru svatouškovství Pirátů. Měli být jiní, lepší jako Tornádo Lou a dopadlo to jako vždy: padouch nebo hrdina, jsme jedna politická rodina.

Pokračování 5 / 7

Kdepak ty ptáčku...

Musk to s novým logem Twitteru nebude mít jednoduché. Písmeno X má zaregistrované Microsoft i MetaMusk to s novým logem Twitteru nebude mít jednoduché. Písmeno X má zaregistrované Microsoft i Meta | Reuters/Profimedia.cz/Instagram

Elon Musk přejmenoval sociální síť Twitter a vyměnil ikonické logo modrého ptáčka za písmeno X. Svého modrého ptáčka kdysi vyměnila i ODS, dnes je z něj abstraktní bílé roztažené V na modré ploše. Snad ti krásní modří opeřenci úplně nevyhynou.

Pokračování 6 / 7

Jiný kraj, stejný mrav

Zapletl se Čchin Kang s reportérkou?Zapletl se Čchin Kang s reportérkou? | Twitter, Reuters

Čínský ministr zahraničí Čchin Kang se už pár týdnů neobjevil na veřejnosti, byl nahrazen a režim vymazává všechny zmínky o něm. V Rusku vlivní padají z oken, v Číně mizí. Jiný kraj, stejný mrav.

Pokračování 7 / 7

Kabelky nejsou hodinky

Vratislav Mynář při rozhovoru pro Blesk.Vratislav Mynář při rozhovoru pro Blesk. | Blesk:Jakub Poláček

A další díl o Zemanově Mynářovi: dle majetkového přiznání dostal dvoje hodinky za víc než půl miliónu, anonymita dárce je v pořádku. Darované kabelky Jany Nečasové běhaly po soudech, darované hodinky si bezstarostně tikají. Poučení: darovaným hodinkám na zuby nekoukej.