Poslední pozdrav Zdeňka Škromacha z legendárního bazénku.

Poslední pozdrav Zdeňka Škromacha z legendárního bazénku. Zdroj: Archiv Zdeňka Škromacha

Jana Bendová: Stížnost Škromacha, získá Nečas zpět premiérství a proč politici mívají lidi za idioty

Svým způsobem je to komické: sociální demokraté balancují nad propastí, udělali si sjezd, přemalovali vývěsní štít, ohlásili nový start k lepším zítřkům a ještě než schůzování skončili, mnozí z nich záškolácky prchli domů. Možná i na koupaliště. Ostřílený Zdeněk Škromach vábení svého bazénku odolal a úprk přátel označil za nedůstojný. Zakrátko po socanském „velkém úprku“ jsme si připomínali desetileté výročí teatrálního zásahu na Nečasově úřadu vlády. Stále nám vrtá hlavou. Přece když už se vrací i to slavné zlato… A proč si pirátka, startrekistka a komunistka Jana Michailidu zřejmě moc neužila své odvolávání?   

Pokračování 2 / 7

Zabavené zlato

Expremiér Petr Nečas u soudu (1.2.2023)ČTK/Ondřej Deml

Podnikatel Pašek dostal zpět po pravomocném zproštění obžaloby část majetku, který mu policie zabavila po razii na Úřadu vlády v roce 2013, včetně 26 kilogramů zlata. Myslíte, že i Petr Nečas dostane zpět své premiérství?

Pokračování 3 / 7

Socdem souzní

45. sjezd ČSSD v PlzniBlesk:MichalProtivanský/CNC

Zdeněk Škromach si v závěru jednání sociální demokracie, která ohlásila nový začátek a staronového předsedu, postěžoval, že sjezd nebylo možné řádně ukončit, neb mnozí delegáti prchli. Stejně jako jejich voliči. Tomu se říká souznění.

Pokračování 4 / 7

Piráti v rukavičkách

Kandidátka na předsedkyni Pirátů Jana Michailidu na celostátním fóru strany (8.1.2022)Piráti - Petr Zewlakk

Piráti odvolali Janu Michailidu, která o sobě řekla, že je přesvědčením komunistka, případně „startrekistka“, ze širšího vedení strany. Pirátka Jana si takové polovičaté vyobcování nejspíš ani moc neužila, přece opravdické komunistické vylučování mívalo jinačí grády!

Pokračování 5 / 7

Manžel roku

Jana JochováProfimedia

Předsedkyně tuze konzervativní Aliance pro rodinu Jana Jochová při debatě o manželství pro homosexuální páry uvedla, že volební právo pro ženy není něco, kvůli čemu by šla na barikády. Protože má takového manžela, že by volební právo mohl vykonávat za ni. Panu Jochovi gratulujeme, musí být manžel roku.

Pokračování 6 / 7

Zákaz sebevražd

Severokorejský diktátor Kim Čong-un.Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un údajně zakázal lidem ve své zemi páchat sebevraždy, neb jsou zradou socialismu. Potrestání mrtvých sebevrahů bude i pro takovou hlavičku, jako je ta Kimova, poněkud zapeklité (ovšem pro diktátory ne zcela nemožné).

Pokračování 7 / 7

Kouzlo demokracie

Před 100 lety stvořila Agatha Christie slavného detektiva PoirotaProfimedia.cz

A na závěr vysvětlení mnoha nevysvětlitelných jevů v politickém životě společnosti. Pochází z detektivky s Herculem Poirotem. Ptá se podnikatel politika: „Proč vy politici s každým jednáte jako s idiotem?“ – „Protože pro nás hlasoval ve volbách.“