Šéfka poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová a Andrej Babiš

Šéfka poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová a Andrej Babiš Zdroj: Facebook - Alena Schillerová

Bohumil Pečinka: Pořád se něco děje

Jaro je tady, přestože má místy nádech léta. Když však člověk ráno shodí sako a vyjde jen tak v košili, hned vycení zuby zima. Takže zůstaňme u konstatování, že prožíváme jaro s mírnými sklony k létu.

S prvními paprsky slunce vyšel na veřejnost také Andrej Babiš se svou novou esoterickou poradkyní, které to sluší. Také opálené tváři Andreje Babiše to sluší – a to je dobře. Politici mají vypadat pěkně, a hlavně boty mají mít čisté. Spisovatel Ludvík Vaculík říkal, že podle toho se dá poznat stupeň civilizovanosti člověka, takže to asi tak bude.

Poslanec Babiš si namísto Pražského Jezulátka vzal na výjezdní zasedání stínové vlády politologickou knihu Petra Fialy o konzervatismu a údajně si z ní čte. Také jeho poslanci prý budou konzervativní. Alena Schillerová vlastně už je, když před časem podepsala petici za změnu ústavy. Podle ní má být manželství pouze svazkem muže a ženy. Není proto jasné, proč minulý týden ve sněmovně hlasovala pro projednání zákona o homosexuálních sňatcích. Ale nemusíme taky vědět všechno.

Madeta do světa

Rovněž vláda nezahálí. Přijala balík s 58 opatřeními, ale inflace pořád nic. I ten zpropadený sójový suk, který stál ještě před půlrokem čtyři kačky, se teď prodává za dvanáct korun. Co dělat? Prostě ho nekupovat. Víte, co říkal ministr zemědělství Nekula? Správné jsou ceny ve slevách, ne ty oficiální. Bojujme s inflací tím, že prostě budeme nakupovat za předinflační ceny. Schválně napište, jak jste uspěli, já to taky ­zkusím. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!