Jednání Sněmovny o pandemickém zákoně: Expremiér Andrej Babiš (ANO) sdílel snímek z prázdných výborů, slíznul za to kritiku (2.2.2022)

Jednání Sněmovny o pandemickém zákoně: Expremiér Andrej Babiš (ANO) sdílel snímek z prázdných výborů, slíznul za to kritiku (2.2.2022) Zdroj: Archiv Blesku, Twitter/Andrej Babiš

Jednání Sněmovny o novele pandemického zákona: Šéfka ANO Alena Schillerová a expremiér Andrej Babiš (ANO) (2.2.2022)
Jednání Sněmovny o důvěře vlády: Expremiér Andrej Babiš (ANO) (13.1.2022)
Jednání Sněmovny o důvěře vlády: Expremiér Andrej Babiš (ANO) (13.1.2022)
Jednání Sněmovny o důvěře vlády (13.1.2022)
Jednání Sněmovny o důvěře vlády (13.1.2022)
14
Fotogalerie

Tomáš Zdechovský: Kdy už Babiš konečně pochopí, jak funguje poslanecká sněmovna?

Bývalý premiér Andrej Babiš připomíná nepozorného žáka v době lockdownu, k němuž se dosud nedoneslo, že se výuka přesunula do online prostoru a pak se diví tomu, že je škola zavřená. Na Twitteru jsme se mohli dočíst o jeho stescích nad tím, jak on chudák dorazil na jednání výborů poslanecké sněmovny sám.

„Informuji novináře, kteří se zajímali o moji účast ve výborech, že jsem se dnes dostavil na výbor pro evropské záležitosti a je zrušený. Rozpočtový výbor, kam jsem chtěl jít v 9 hodin, také zrušený. Školský výbor totéž. Hezké ráno všem,“ stálo v jeho vyjádřením. Pod tweetem je jako důkaz Babišova selfie s prázdnou zasedací místností v pozadí.

Jak ze sebe udělat naprostého ňoumu

Já bych zase rád informoval předsedu hnutí ANO Andreje Babiše, že pokud byly výbory zrušeny a on to opravdu neví, tak má buďto naprosto neschopné asistenty, kteří nemají tušení, co se zrovna ve sněmovně děje, nebo dosud nepochopil, jak poslanecká sněmovna funguje. Upřímně nevím, která z těchto dvou možností je horší. 

V každém případě svědčí Babišův tweet o expremiérových zásadních mezerách ve znalostech o fungování poslanecké sněmovny. Předseda hnutí ANO se nám zřejmě chtěl pochlubit, že jako jediný z poslanců opravdu „maká.“  Ve skutečnosti se ale královsky znemožnil a mistrným způsobem ze sebe udělal naprostého ňoumu. Místo bloudění po výborech měl být přítomný na sněmovní schůzi.

Zvláště v jeho případě je tristní, že ani po těch osmi letech, co je poslancem, neví, že když jedná sněmovna a dnes pokračuje mimořádná schůze, tak výbory obvykle nejednají. To byste za těch více než osm let v poslanecké sněmovně už měl velmi dobře vědět, pane Babiši. Vůbec nechápu, čemu se po těch letech divíte. 78,7% absence v minulém období se na vás zjevně musela velmi silně podepsat. Vypadáte, jako byste byl ve sněmovně poprvé a celou dobu jste za sebe posílal dvojníka.

Autor je europoslanec a místopředseda KDU-ČSL

Video placeholde
Babiš ve Sněmovně šil do Fialy a spol. hodinu a půl: Schytal to „chaot“ Válek i Brno • ČTK