Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Karel Steigerwald: Vláda plošně zabíjí lidi. Kdo to vyvrátí, aniž by lhal?

Před týdnem: půl miliónu vakcín je zde, přes sto tisíc dávek ovšem stále v krabicích. Ministerstvo zdravotnictví oznamuje, že se to „teprve rozjíždí“. Kraje dodávají, že „rozjezd zbrzdilo několik dalších věcí“. Podle statistik dávky vakcíny snížily smrtnost seniorů o sedmdesát procent. Smrtnost zesnulých, k nimž vakcína nedoputovala, protože je v krabicích, lze matematicky vyčíslit. Oba údaje nelze žádnými řečmi zpochybnit. Matematika zesnulých je věda, ne kolbiště lhářů.

Nevím, co si mám myslet. Mnoho občanů bylo zabito z nedbalosti. Nebo z neschopnosti. Vláda si mohla vypočítat, kolik lidí zabije, když vakcína zůstane v krabicích. Špatně počítala? Špatně počítám já? Ta čísla tu jsou, nikdo je nezpochybnil. Jak jinak je vysvětlit. Vláda zabíjí. Díváme se na to. Hubert Krejčí napsal před lety nejkratší hru: První jednání: Deset miliónů Čechů se propadlo do země. Druhé jednání: Deset miliónů Čechů se diví. Zabíjet lidi není totéž jako nestavět dálnice, neudělat novelu penzí a důchodů, být agentem StB, čarovat s dotacemi atd.… Brrr.

Čekám pár dní, že přijdou informace, které to vyvrátí. A že orgány začnou vyšetřovat. Ale co? Podezření z genocidy? Z vražd? Ze zabíjení z nedbalosti? Nikdo se neozývá. Věc je odbyta, protože „se teprve rozjíždí“. Ale někdo nechal vakcíny v krabicích a nepřipravil distribuci. Věděl celé měsíce, že vakcíny přijdou. Kdo to byl? Je hloupá výmluva, že to zavinili důchodci, protože vakcínu nechtěli. Neschopnost vakcínu včas a normální rychlostí rozeslat, pokud vím, odhalili novináři, ti nepřátelé lidstva. Prezident je zapomněl pochválit. Zapomněl připomenout, že i přes nepěkné úchylky je svoboda tisku jednou z nejdůležitějších svobod. I mezi prezidenty, mohl by nás poučit, najdou se příšery, ale proto ještě nejsou všichni prezidenti nepřátelé lidstva a hnůj.

 

Opít lidi Prymulou

 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!