Předseda ODS Petr Fiala při rozhovoru pro Blesk.

Předseda ODS Petr Fiala při rozhovoru pro Blesk. Zdroj: Blesk

Karel Steigerwald: ODS se ocitla v Babišově pasti

Úsilí ODS o očistu od špatné pověsti je narušené. Fiala aby začal zas od začátku. Babiš dodal příštím volbám silné téma zrádné ODS, a ještě si u toho přihřál svůj kastrůlek dobrodince, který snížením daní pomohl tentokrát nejen penzistům, nýbrž všem.

Fiala si zavařil. Přesněji, zavařila si ODS. Hlasovala s Babišem a rázem v očích lidí spadla tam, kde kdysi byla, to jest do světa čachrů s mocí. Je lhostejné, o čem se hlasovalo, rozhodující je, že s Babišem, protože s Babišem se nehlasuje. Marně Fiala vysvětluje: My jsme nehlasovali s Babišem, Babiš hlasoval s námi. Převládlo mínění, už zase jim jde jen o čirou moc. Jsou stejní, jako byli.

 

Nachystaná past

Zdanění superhrubé mzdy bylo skutečně superhrubé. Zdaňovat i daně je nepochopitelné a nesmyslné. Vzniklo to za časů dávno zapomenuté krize. Vláda ODS neměla odvahu zvýšit daně přímo, tak si pro to zvýšení došla průhlednou oklikou. Fialova ODS tento nesmysl chtěla už dlouho zrušit, vládnoucí koalice jí to nedovolovala. Vlády nerady pouštějí daně, které už mají.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!