Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Vláda zpřísnila koronavirová opatření: Plaga, Hamáček, Babiš a Prymula na tiskovce (12.10.2020)
Vláda zpřísnila koronavirová opatření: Premiér Babiš na tiskovce (12.10.2020)
Vláda zpřísnila koronavirová opatření: Andrej Babiš a Roman Prymula na tiskovce (12.10.2020)
Vláda zpřísnila koronavirová opatření: Premiér Babiš na tiskovce (12.10.2020)
Vláda zpřísnila koronavirová opatření: Plaga, Hamáček, Babiš a Prymula na tiskovce (12.10.2020)
13
Fotogalerie

Karel Steigerwald: Co udělá ing. Babiš do příštích voleb

Jedna prohra jaro nedělá. Ani dvě. Navíc to nejsou prohry, tvrdí majitel hnutí ANO. Ví však své. Když počítá zisky, které ANO vynáší, tiše se usmívá.

Starosti mu dělají příští volby. Lákadlo boje proti korupci netáhne. V korupci je už zapleteno i hnutí ANO, které ji mělo rozplétat. Boj proti starým stranám, které tu všechno, kromě toho, co má Babiš, rozkradly, už není sexy. I ANO je dnes stará strana a její členové už také leccos ukradli. A boj proti korupci se proměnil v korupci. Hledání nového programu se rozběhne všemi směry. Kde se v politice objeví zajímavý návrh, tam ho ANO ihned prohlásí za svůj. Do voleb půjde se srozumitelnými hesly Volte ANO, splníme přání všem. ANO se změní v politický supermarket. Veškeré politické zboží pod jednou střechou. Před minulými volbami takhle přebíralo zboží hlavně po ČSSD. Ideální pro takový všeprogram bylo spojenectví miliardáře Babiše s komunistou Filipem. Agent StB v dimenzích velkého luxusu, jak se na příštího miliardáře sluší, a agent, kterému za udávání propláceli sotva svačiny. Vzít to do rukou pořádně, velké a malé, by se spojilo v úspěšný všelidový front ubohosti.

Koaliční spojenci se z té přebírky nevzpamatovali. Bude proto nutné najít novou koalici, aby dala sto a víc hlasů. To je úkol obtížnější než nový všeprogram. Slova jsou lehká, ta seženete za noc, ale sežeňte k tomu lidi. Není pravděpodobné, že by nové partnery našel v dnešní opozici, které svitla naděje, že se bez něj obejde. A dělat Babišovi houslistu na společném Titaniku by nebylo moc chytré ani za pozlacené poslanecké průkazy.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!