Cold Bur Cold: Nová pivní limitka Budvaru a minipivivaru Antoš

Cold Bur Cold: Nová pivní limitka Budvaru a minipivivaru Antoš Zdroj: Budejovickybudvar.cz

Cold But Bold: Je to rebel! Nová IPA na pivní scéně má výraznou chuť a pěknou voltáž

Kateřina Boušková

Pivovar Budvar se rozhodl nám akcelerovat naše české požitkářství a společně s minipivovarem Antoš vymysleli zlatý skvost nesoucí název Cold But Bold. Moderní IPA, která propojuje Čechy oblíbenou chuť chmele s charismatickým ležákem.

Teploty se šplhají nahoru, ponožky se chystají na své umístění do sandálů, žiletky jsou ready na odstranění zimního porostu z nohou. Jaro je tu! Zahrádky, ptáčci, stokrát zapomenuté sluneční brýle, potřeba doporučovat deodoranty spolucestujícím v MHD a hlavně tekutý chléb, který v parných dnech prostě nikdy nezklame! A pokud chceme atmosféru povýšit ještě na vyšší level, pak na nás čeká zbrusu nová Cold IPA – Cold But Bold.

Jedinečná IPA, které je vyrobeno 100 hektolitrů, voní po růžích a chutná jako zasloužená odměna. Sládkové Aleš Dvořák z Budvaru a Martin Hromádka z minipivovaru Antoš spojili americký chmel Elani s německým chmelem Tango. Jejich propojením stvořili nového rebela, který už dnes dělá naše dny jinými. Ale bacha! Pouze na omezenou dobu, 100 hektolitrů není pro Čechy výzva. Ne nadarmo vedeme ve světovém žebříčku spotřeby piva na obyvatele.

První oficiální na zdraví padlo ve čtvrtek 6. března v restauraci Farina v Praze, kde jsme si společně přiťukli nejenom se sládky, ale i s Lukášem Hejlíkem či s populárním „baby chefem“ Adamem Rundusem a spoustou dalších. Atmosféra výborná, osazenstvo zrovna tak, chuť novinky impozantní! Nicméně pozor na to. Cold But Bold má nejenom chuťové grády, ale taky pěknou voltáž. Tak ať jdete domu vždycky po svých. Na zdraví a krásné jaro!