Stoupající hvězdy české gastronomie: Kdo vyhraje Gastropodnik roku 2024?
Platforma Qerko letos pořádá již druhý ročník největší gastronomické ankety pro veřejnost v tuzemsku – Gastropodnik roku. Na nominování oblíbených podniků mají návštěvníci už jen pár dní – toto kolo končí v neděli 22. prosince. Cílem ankety je nejen dát hlas běžným hostům, ale též zmapovat gastronomickou scénu České republiky. Šanci zviditelnit se tak mají i podniky, které zůstávaly mimo zájem širší veřejnosti.
V prvním kole ankety, které začalo 18. listopadu, nominují hosté své oblíbené podniky – restaurace, kavárny či bistra. Každý může navrhnout až tři, z každého kraje pak bude vybrán jeden. Druhá a finální část ankety, ve které se utká 14 gastoprovozů, bude probíhat od 8. ledna do 8. února 2025. Zde se každý z finalistů představí pomocí svého příběhu, fotek nebo krátkého videa. V této fázi se už hlasuje pouze pro jednoho kandidáta; kdo získá nejvyšší počet hlasů, stane se Nejoblíbenějším gastropodnikem roku 2024.
Ocenění pro ty nejlepší
„Hlavní kategorie v soutěži má být prostorem pro ocenění nejlepších podniků, kde se lidé cítí nejlépe a rádi se tam vracejí. A to bez ohledu na jakékoliv další údaje,“ říká business development manažer Qerka Viktor Tecl. „Aktuálně již máme celkem téměř pět tisíc nominací, ale ještě je stále čas podpořit svůj nejoblíbenější podnik a nominovat jej. Velké rozdíly vidíme mezi kraji. Absolutně nejvíc navržených podniků je v Praze, zatímco regiony jsou na nižších počtech. Což samozřejmě souvisí i s faktem, že je tam celkově nižší počet kvalitních provozů. Když se však čtenáři zapojí, třeba pomohou objevit i nějakou „zapomenutou perlu“, o kterou se mohou dělit i s ostatními gurmány z celé republiky,“ doplňuje. Speciální kategorie, kterých je sedm, jsou pak postavené na „tvrdých“ datech plynoucích ze zákaznických hodnocení návštěvníků platících skrze Qerko aplikaci. Zde jde tedy o velmi reálné hodnocení, které umožňuje ocenit ty, kteří dělají svou práci dobře. Přihlíží se i k počtu recenzí a hodnocení od zákazníků i výši spropitného. Tím se zajistí, že se do výběru dostanou skutečně jen ty nejlepší podniky, které si drží svou kvalitu dlouhodobě.
O jaké speciální kategorie jde? Jsou to: Nejoblíbenější podnik, Nejlepší jídlo, Nejlepší prostředí, Nejlepší obsluha, Nejlepší obědy, Neodvážnější gastropodnik by Reflex a Největší počet Cashless plateb. „Tyto kategorie se zaměřují na tři klíčové oblasti gastronomie – obsluhu, jídlo a prostředí. Jedinou podmínkou pro zapojení do soutěže je, že podnik musí být klientem Qerka alespoň půl roku,“ doplňuje marketingová ředitelka Qerka Markéta Bohumská.
Vítězové všech kategorií pak budou slavnostně vyhlášeni 22. února 2025 během galavačera konaného v pražském Pilsner Urquell Experience.
Zapojte se do soutěže o atraktivní ceny!
Všichni, kteří v anketě hlasují, se zároveň mohou zapojit do soutěže o atraktivní ceny, které zahrnují měsíční pitný režim od firmy Mattoni, několik VIP vstupenek na slavnostní galavečer, předplatné časopisu Reflex nebo merch soutěže Gastropodnik roku. Partnery události jsou například společnosti Visa, Mercedes, PayU nebo Czech News Center.