Video placeholde

Erotický kvíz českých prezidentů: Je víc sexy Petr Pavel, nebo Andrej Babiš?

Prezidenty, obzvláště pak ty historické a historicky významné, máme tendenci vnímat spíš jako politické entity nebo významné postavy než jako lidi. Ale oni lidmi byli, se všemi nedokonalostmi, které se pojí s tím, být člověkem. Hlavně ti historicky významní.

Tvůrce našeho podcastu Hodina dějepichu, kde se věnujeme historii sexu, sexuality a erotiky, u příležitosti prezidentské volby samozřejmě zajímalo, jak to měli naši prezidenti se sexem. Původně zvažovali, že se podívají na zoubek posledním třem prezidentům, ale upřímně: o Havlovi všechno víte, o Kikinovi tušíte a o Jezevci nic vědět nechcete.

Proto jsme se rozhodli prozkoumat naše první prezidenty – od Masaryka po Gottwalda. Přirozeně jsme nabrali naše kolegy z podcastu Přepište dějiny, protože to je jejich zamilované téma, a šli vám to odvykládat do Rock Cafe.

Jelikož se dva termíny vyprodaly hodně rychle, přinášíme vám všem, kteří jste se nezvládli dostavit, alespoň záznam. Možná, že vás bude i inspirovat u právě probíhajících voleb.

Během celého pořadu zároveň jeho protagonisté v kvízu hodnotí mimo jiné i sexappeal současných kandidátů na Hrad. Jak Petr Pavel a Andrej Babiš dopadli? Dozvíte se v závěru pořadu.