Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: Štěpán Mareš

Miloši bojuj!
Standarta Štěpána Mareše
Prezident Miloš Zeman se pohupuje
Do katedrály sv. Víta přijel Zeman z party na ruské ambasádě.
Když Zeman vyšel z Korunní komory musel se opřít o stěnu. Z té nádhery se mu asi zamotala hlava. Nebo ho zase trápí zanícený palec?
10
Fotogalerie

Miloš Zeman je statečný prezident s úctou k odkazu našich předků

Prezident Zeman, který by podle svých slov tvrdě trestal občany za sebemenší porušování vládních karanténních opatření, si u premiéra a ministra vnitra vydupal svou: oslavy státního svátku u příležitosti vzniku republiky 28. října budou, byť v omezeném režimu.

Budiž, Miloši Zemanovi už toho ceremoniálně moc nezbývá, a kdo si myslí, že symbolické oslavy naší státnosti nemají covidu ustupovat, může mít radost. Zaujala mě ovšem prezidentova slova, kterými oslavy státního svátku obhajoval: že nepořádání oslav by byla neúcta a zbabělost. Tuto myšlenku rozvinul i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček, který napsal: „Zrušení připomínky by bylo neuctivé k předkům, kteří za 28. říjen bojovali a umírali.“

Ano, zbabělostí tváří v tvář symbolům české státnosti a odkazu našich předků Miloš Zeman rozhodně nikdy netrpěl. Vzpomeňme na rok 2014, kdy si na ruské ambasádě uhnal vodkovou virózu, a přesto se statečně vydal na ceremoniál otvírání komnaty s českými korunovačními klenoty.

Tak na zdraví, pane prezidente.