Film Diamond arm se pyšní jednou z nejvíc žhavých scén v sovětské kinematografii.

Film Diamond arm se pyšní jednou z nejvíc žhavých scén v sovětské kinematografii. Zdroj: LCC

Film Gypsies are found near heaven.
I v socialistických filmech byste našli provokující nahotu.
Sovětské filmy, které většinou byly o vztazích a životě ukazovaly i nahotu.
Sovětské filmy, které většinou byly o vztazích a životě ukazovaly i nahotu.
Oblíbený film Intergirl plný lechtivých scén.
24
Fotogalerie

Ruský bizár: Takhle vypadala nahota v sovětských budovatelských filmech

Nahota a erotika byla ve filmech přítomná snad odjakživa. Její podání se lišilo pouze obdobím, ve kterém film vznikl. Ať už šlo o odhalené kotníčky nebo rovnou nahá ňadra, filmy byly velmi oblíbené. A ani období sovětské nadvlády nebylo výjimkou. I v sovětských filmech se objevovaly nahotinky. A tyto snímky byly velmi dobře hodnoceny i filmovými kritiky.

Sovětská kinematografie neobsahuje pouze propagandistické snímky. Během let vzniklo několik filmů, které popisovaly všední životní problémy a situace hlavních hrdinů a hrdinek nebo problémy ve vztazích. Kromě toho však zobrazovaly nahotu a byly divácky velmi oblíbené a kritikou dobře hodnocené.

Komedií století se v diváckém hlasování z roku 1995 stal film Briliantová ruka, natočený v roce 1968, který skloubil prvky humoru, kriminálky a erotiky. Film se pyšní jednou z nejžhavějších scén v sovětské kinematografii. I přesto, že byl během natáčení celou dobu přítomen agent KGB.

Známý je snímek Cikáni jdou do nebe z roku 1976, který pojednává o tragickém příběhu lásky. Hlavní hrdinka zemře rukou svého milého a ten zase rukou jejího otce. Než ale dojde k takto dramatickému konci, hlavní hrdinka ukáže na filmovém plátně mnohem víc než jen své tmavé kadeře. Cikáni jdou do nebe jsou jedním z nejvíce zhlédnutých filmů té doby.