Zpěvačka i její rodina Yolandě důvěřovali natolik, že z ní později udělali manažerku obchodu s oblečením Seleniny vlastní značky.
Yolanda dostala za vraždu Seleny doživotí
Selena zjistila, že Yolanda ji okrádá o peníze a rozhodla se ji vyhodit, jak ze svého obchodu, tak z pozice prezidentky fanklubu.
Selenini rodiče Abraham Quintanilla a Marcella Samora
Selenu zastřelila její největší fanynka, která jí byla roky doslova posedlá. Dodnes ale tvrdí, že šlo o nehodu. U soudu jí nikdo nevěřil.
14
Fotogalerie

Slavné soudy: Největší fanynka legendární zpěvačky Seleny jí obětovala vše. A pak ji zavraždila kvůli penězům

Láska, zvláště ta platonická, může i zabíjet. Selena Quintanilla-Pérez, více známá pouze pod svým křestním jménem, byla patrně nejprodávanější zpěvačkou v latinskoamerické hudbě. Američanka hispánského původu byla závratně úspěšná a nesmírně oblíbená. O to větší šok byla její vražda v polovině 90. let. Zastřelila ji její největší fanynka, která jí byla roky doslova posedlá. Dodnes ale tvrdí, že šlo o nehodu. U soudu jí nikdo nevěřil.

Selena se proslavila už jako dítě, mezi hispánci měla fanoušky od dvanácti, kdy vydala své první album. Netrvalo dlouho a získala smlouvu s britskou nahrávací společností EMI, a po úspěšném turné i prestižní cenu Grammy. Ještě předtím ale jeden její koncert navštívila zdravotní pečovatelka Yolanda Saldívar, která svou milovanou modlu o několik let později zabije.

Ale vraťme se na začátek - Yolanda byla Selenou po koncertu unešená a začala nahánět jejího otce a manažera, aby mohla založit fanklub, což se také nakonec stalo. A Yolanda se pasovala na jeho prezidentku. Se Selenou se začala setkávat a dokonce se z nich staly kamarádky. Zpěvačka i její rodina Yolandě důvěřovali natolik, že z ní později udělali manažerku obchodu s oblečením Seleniny vlastní značky.

Yolanda se pro Selenu vzdala práce pečovatelky, která jí vydělávala víc než její pozice „asistentky“, kterou víceméně vykonávala. Dlouhé roky dělala co proto, aby na Selenu zapůsobila. Na začátku roku 1995 se ale vše změnilo - Selena zjistila, že Yolanda ji okrádá o peníze a rozhodla se ji vyhodit, jak ze svého obchodu, tak z pozice prezidentky fanklubu.

Na konci března se Yolanda ještě jednou chtěla se Selenou setkat, slíbila jí předání dokumentů, které měla předtím zadržovat. V hotelovém pokoji na Selenu vytáhla pistoli a utíkající zpěvačku střelila zezadu do ramene. Trefila ale důležitou cévu. Selena ještě stihla doběhnout na recepci, kde pracovníkům sdělila, že ji střelila Yolanda, než zkolabovala. Zachránit se ji už nepodařilo, vykrvácela. Yolanda se zamkla v autě a hrozila, že se zastřelí. Po deseti hodinách vyjednávání se policii vzdala.

Byla obžalována z vraždy prvního stupně. U soudu tvrdila, že Selenina smrt byla nehoda. „Koupila jsem si tu zbraň, abych zabila sebe, ne ji,“ tvrdila. Seleny otec ji nazval posedlou lesbou, Yolandy právník zase tvrdil, že Selena byla pro otce jen dojnou krávou na peníze. Yolanda ho také obvinila ze sexuálního napadení - měl jí strčit nůž do vagíny a vyhrožovat jí smrtí.

Yolandu nakonec porota uznala vinou a soud ji poslal na doživotí za mříže. V roce 2025 může po 30 letech požádat o podmínečné propuštění.