Allison Mack byla ve vedení sekty, která sexuálně zneužívala ženy.

Allison Mack byla ve vedení sekty, která sexuálně zneužívala ženy. Zdroj: Profimedia.cz

India Oxenbergová s matkou Catherine, která si zahrála v seriálu Dynastie.
Keith Raniere vedl sektu Nxvim.
Allison Mack žije v domě svých rodičů v domácím vězení s hlídacím náramkem na kotníku.
India Oxenbergová se po odchodu ze sekty rozhodla promluvit o příšernostech, které musela podstoupit.
Catherine a India byly obě členky sekty Nxvim. Catherine se z ní ale vymanila. Narozdíl od své dcery.
18
Fotogalerie

Tajné sesterstvo v sektě NXIVM: Brutální praktiky a sexuální otroctví řídila herečka ze seriálu Smallville

Pamatujete si seriál Smallville a postavu Chloe Sullivanové? Do její představitelky, herečky Allison Mackové, byste jistě neřekli, že by mohla stát v čele sekty, do které lákala ženy, aby z nich dělala sexuální otrokyně pro vůdce Keitha Raniera. Allison se aktivně účastnila všech nechutných praktik, které Raniere po dívkách vyžadoval. Za vedení sekty NXIVM Raniere u soudu dostal 120 let.

Sekta NXIVM shromažďovala ženy, které byly ochotné být maximálně poslušné a nedělalo jim problém udělat vše, co jim přikázala buď herečka Allison Macková nebo vůdce sekty Keith Raniere. Mezi tyto ženy patřily také Catherine Oxenbergová, kterou můžete znát ze seriálu Dynastie, a její dcera India. Ta vypověděla, že mladé ženy byly v sektě drženy jako sexuální otrokyně, kterým byl na znamení poslušnosti vypalován cejch.

Nxvim se pro ženy prezentovalo jako společenství, které učí ženy získat sebevědomí a pomáhá lidem najít sílu změnit svět. Ve skutečnosti však sekta cílila zejména na slabé a zranitelné ženy. Těmi byly právě matka a dcera Oxenbergerovy. Catherine se však později z vlivu NXIVM vymanila, protože se nehodlala podvolit. To však nebyl případ Indie. Ta zcela podlehla vymývání mozku a dostala se až do nejužšího kruhu žen, které se pohybovaly kolem Raniera. Šlo o tajné sesterstvo s názvem DOS. India musela zhubnout (žila pouze na 500 kaloriích denně), Raniere ji pravidelně sexuálně zneužíval, podstoupila vypálení cejchu do podbřišku s iniciály KR a nakonec do sekty sama lákala další, nic netušící ženy.

Cejchování aktivně asistovala právě Allison Macková, pravá Ranierova ruka, která předčítala nejrůznější mantry, přidržovala dívky a zvala si na tento rituál postupně jednu po druhé a jakákoliv anestezie, samozřejmě, chyběla. Ranierovy sexuální otrokyně často trpěly bulimií, ztrátou menstruace, vypadáváním vlasů a psychickými problémy.

Nakonec se však začala sekta rozpadávat a ženy z ní začaly odcházet. A co víc, začaly mluvit. Díky mnoha svědectvím se Raniere i Macková dostali před soud. Raniere dostal za federální zločiny včetně držení dětské pornografie, obchod s lidmi, obchod s dětmi a držení osob za účelem nucené práce 120 let. Allison Macková přiznala vinu v případě obvinění z vydíraní. Po zatčení ji propustili na kauci ve výši 5 milionu dolarů (116 milionů korun). Momentálně je v domácím vězení u svých rodičů.