¨Star Wars režírované Quentinem Tarantinem a Melem Gibsonem

¨Star Wars režírované Quentinem Tarantinem a Melem Gibsonem Zdroj: Midjourney; reflex.cz

Star Wars, kdyby je režíroval Quentin Tarantino
Star Wars, kdyby je režíroval Quentin Tarantino
Star Wars, kdyby je režíroval Quentin Tarantino
Star Wars, kdyby je režíroval Mel Gibson
Star Wars, kdyby je režíroval Mel Gibson
19
Fotogalerie

Nové Star Wars, jaké svět neviděl. Jak by vypadala slavná sága, kdyby ji režíroval Tarantino nebo Mel Gibson?

Sci-fi sága Star Wars je jedním z největších popkulturních fenoménů. Dlouhá léta byla pod pečlivým dohledem svého stvořitele George Lucase. Ten ji ale v roce 2012 prodal za neuvěřitelné 4 miliardy dolarů společnosti Disney a ta s ní od té doby nakládá poměrně neúspěšně. Zatímco Lucasovy filmy vytvořily miliardové impérium, značce se pod správou Mickey Mouse tolik nedaří. Zatímco v seriálové tvorbě a na menších projektech typu Rogue One to ještě jde, hlavní nová trilogie zklamala. Díl viny na tom nesou i oslovení režiséři. Jak by to ale vypadalo, kdyby se značky chopila slavná jména s typickým rukopisem? Podívejte se do naší galerie.

V éře Disney se k režírování velkých filmových projektů dostalo jen pár jmen. Dva snímky z nové trilogie natočil J. J. Abrams, jeden pak Rian Johnson. Úspěšné Rogue One mají na starosti Gareth Edwards a hlavně Tony Gilroy, vlažně přijatého Sola pak Ron Howard. A to je vše. Nechali jsme proto umělou inteligenci Midjourney vygenerovat, jak by Hvězdné války vypadaly pod taktovkou zkušených hollywoodských es.

Klíčem bylo vybrat režiséry s osobitým rukopisem, který by světu odehrávajícímu se v předaleké galaxii vůbec nevadil. Zkusili jsme tedy program vygenerovat snímky ve stylu Quentina Tarantina, Davida Lynche, Jamese Camerona, Mela Gibsona i krále symetrie Wese Andersona. Jak se to povedlo? To posuďte sami v galerii. My jsme s výsledkem spokojeni a přáli bychom si to vidět na velkém plátně.