Seriál #martyisdead získal nominaci na prestižní cenu Emmy
Nový seriál internetové televize Mall.tv #martyisdead
Nový seriál internetové televize Mall.tv #martyisdead
Nový seriál internetové televize Mall.tv #martyisdead
Nový seriál internetové televize Mall.tv #martyisdead
6
Fotogalerie

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy. Podívejte se na komentovaný záznam z udílení

Český seriál #martyisdead o kyberšikaně získal v pondělí 23. listopadu mezinárodní cenu Emmy, ve filmovém průmyslu známou jako „televizní Oscar“. Mezinárodní akademie televizních umění a věd složená z 900 nezávislých porotců rozdává ceny nominovaným během slavnostního ceremoniálu každoročně v New Yorku. Zda historicky první nominovaný seriál z České republiky nakonec uspěje, mohli v přímém přenosu s českým komentářem sledovat i tuzemští diváci.

Předávání International Emmy Awards se letos poprvé kvůli pandemii koronaviru konalo online. Ceremoniál osmačtyřicátého ročníku mohli nominovaní a více než tisícovka tvůrců, producentů a distributorů, kteří se ho každoročně účastní v newyorském Hiltonu, sledovat na svých displejích a monitorech. Mezi tvůrci z nadnárodních společností typu Netflix či HBO se předávání cen na dálku zúčastnila i česká delegace v čele s producenty Milanem Kuchynkou a Vratislavem Šlajerem. V New Yorku cenami v roli moderátora provázel americký herec Richard Kind. Pro české diváky přenos ze Spojených států amerických komentovali Luděk Staněk a Andrej Polák ve vysílání internetové televize Mall.tv, která je spolu se společností Bionaut a sdružením cz.nic spolutvůrcem oceněného seriáu.

Osmidílný internetový thriller #martyisdead, zachycuje odvrácenou stranu sociálních sítí a jejich fatální zásah do života dosud bezproblémového patnáctiletého Martina přezdívaného Marty. Natočil ho režisér Pavel Soukup podle scénáře Jaroslava T. Mišky a Jana Stehlíka. Hlavní roli ztvárnil Jakub Nemčok, dále hrají Petra Bučková, Jan Grundman, Sára Korbelová, Matěj Havelka nebo Andrej Polák.

Seriál tískal také ocenění pro nejlepší digitální sérii na texaském Austin Film Festivalu a na Marseille Web Fest byl oceněn za nejlepší režii a scénář. A boduje i v Česku. Stal se nejlepším televizním a internetovým seriálem na Finále Plzeň a z festivalu Serial Killer si loni odnesl cenu pro nejlepší webseriál. Navíc Martyho smrtí příběh nekončí. Na jaře 2021 plánují tvůrci uvedení jeho volného pokračování nazvané #annaismissing.