Z filmu Příchozí.

Z filmu Příchozí. Zdroj: Profimedia.cz

Z filmu Příchozí.
Z filmu Příchozí.
Z filmu Příchozí.
Z filmu Příchozí.
4
Fotogalerie

Festival ve Varech: Odhalen zahajovací i závěrečný film!

Na slavnostním zahájení letošního festivalu ve Varech se bude promítat zbrusu nová, netradiční romantická komedie Pěkně blbě (The Big Sick) amerického režiséra Michaela Showaltera. Na závěr 52. MFF KV pak uvidíte mysteriózní sci-fi režiséra Denise Villeneuva Příchozí (Arrival), v níž hraje hlavní roli Jeremy Renner, letošní host a laureát Ceny prezidenta MFF Karlovy Vary.

Zahajovací film bude ve Varech uveden nejen ve Velkém sále hotelu Thermal, ale ve stejném čase také na dvou dalších projekcích pro veřejnost. Vy ostatní pak budete moci Pěkně blbě, tenhle potenciální divácký hit, vidět normálně v kinech; po festivalu bude uveden do české distribuce v rámci distribučního labelu KVIFF Distribution, který je společným projektem MFF Karlovy Vary, společnosti Aerofilms a České televize.

Jaké Pěkně blbě je, zatím přesně nevíme, neb to nikdo neviděl, ale přečtěte si alespoň obsah:

Stejně jako mnoho jiných komiků i Kumail se snaží opustit malé pódium zapadlého klubu a vystoupit před velkým publikem; moc mu to však nejde. Šťastným Kumaila nečiní ani rodiče, kteří by syna raději viděli jako právníka po boku některé z pákistánských dívek, jež synovi vytrvale dohazují...

A pak to přijde: Kumail se seznámí s Emily, která vůbec není Pákistánka...

Manželé a spoluscenáristé snímku Emily V. Gordonová a Kumail Nanjiani do příběhu přenesli zkušenosti z reálného života, dokonalá souhra dvojice tak filmu dodává na autenticitě. Přidáme-li k tomu navíc lehkost a bezprostřednost, s jakými je snímek režírován, příjemná a upřímná komedie bez klišé je na světě.

O čem je Příchozí

Když se nad tuctem míst na Zemi objeví obrovská pouzdra neznámého původu, vydávají se je prozkoumat špičkové vědecké týmy. Fyzik Ian Donnelly (Jeremy Renner) a lingvistka Louise Banksová (Amy Adamsová), kteří vedou americkou skupinu, spojují své síly, aby ukázali, že návštěvníci z vesmíru jsou hrozbou pro lidstvo jen tehdy, nedokážeme-li s nimi komunikovat. Nejoriginálnější sci-fi posledních let napevno zařadila Denise Villeneuva, jenž byl hostem MFF KV v roce 2011, mezi nejsledovanější režiséry současnosti.