Hodina dějepichu ve Varech

Hodina dějepichu ve Varech Zdroj: Zbyněk Pecák

Hodina dějepichu ve Varech
Hodina dějepichu ve Varech
Hodina dějepichu ve Varech
Hodina dějepichu ve Varech
Hodina dějepichu ve Varech
5
Fotogalerie

Penis Charlieho Chaplina i stockholmský syndrom Karla IV., Reflex pořádá festivalové živáky

Karlovarský festival není jenom o filmech, ale o velice bohatém doprovodném programu. Koncerty, představení, rozhovory, besedy… a Reflex tento rok pořádá společně s festivalovou televizí KVIFF TV hned tři živáky, které si vyžádaly diváckou pozornost. Na pódiu se vystřídá jak čerstvě oceněný „vzdělávací” podcast Hodina dějepichu, který se specializuje na nejšťavnatější části historie, tak glosátor magazínu Reflex a twitterová eminence Martin Bartkovský. 

První show proběhla hned v sobotu odpoledne, Honza s Terezou, duo, které tvoří podcast Hodina dějepichu, se tématicky pustili do obskurní historie starého Hollywoodu a odkryli nepěkné stránky Charlieho Chaplina. Jak Honza říká: „Myslím, že lidé byli trochu zaskočeni tím, jaká byl Chaplin zrůda k ženám. A taky velikostí jeho penisu.” Další dvě vystoupení můžete ještě stihnout.

Ve čtvrtek v poledne se Hodina dějepichu vrací, tentokrát s lokalizovanou epizodou - bude se mluvit o historii Karlových Varů. „Pokryjeme stockholmský syndrom Karla IV. i to, jak předindustriální Vary s přehnaným nadšením vítaly lázeňské hosty,” slibuje Honza. V sobotu v jednu odpoledne bude na pódiu sice opět Honza, ale tentokrát s Martinem Bartkovským a bude se mluvit o filmech natočených v Karlových Varech. A proberou se známé filmy jako Vrchní, prchni! nebo bondovka Casino Royale, ale taky obskurní a téměř zapomenuté snímky jako kriminálka Mravenci nosí smrt. 

Takže pokud se chcete dozvědět něco, o čem jste ani nevěděli, že jste to chtěli vědět, a při tom se trochu zasmát, stavte se do KVIFF TV zóny u hotelu Thermal. Ve čtvrtek 6. 7. v poledne a v sobotu 8. 7. v jednu odpoledne jsme tam pro vás.