Zdroj: dotFOX

Levný úvěr na bydlení nezaručí nízký úrok. Co rozhoduje o ceně hypotéky?

Hypotéky zlevňují, pak zase zdražují, jednou se podmínky pro jejich schválení zpřísňují a pár měsíců na to zase zmírňují. Hypoteční trh se v Posledních měsících otřesů v základech, jistého není z dlouhodobé hlediska téměř nic, a to ani fakt, že nízká úroková sazba vám zajistí nejlevnější úvěr na bydlení. Věříte tomuto mýtu? Pak se vám hypotéka Může pořádně prodražit.

Nízký úrok nezaručuje levnou hypotéku

Většina žadatelů o hypotéku Vybíral úvěr na bydlení na základě nízké úrokové sazby. Čím nižší, tím lepší . Bohužel ale až náklady a poplatky spojené s hypotékou vám napoví jak výhodný či nevýhodný úvěr jste si vybrali.

Kromě úroku je zapotřebí do ceny nemovitosti započítává takové Například poplatek za vedení úvěrového účtu, schválení hypotéky, pojištění schopnosti splácet a mnohé další poplatky týkajícím se doplňkových produktů, zároveň nezapomínám ani na náklady spojené s pojištění nemovitosti, s odhadem ceny nemovitosti nebo se zapíšeme do katastru .

Zatímco některé poplatky jsou napříč bankami totožné a nevyhnete se jim nikde, jiné se značně rozchází. Na první pohled nejlepší hypotéka  s nízkým úrokem vás muzea na poplatcích a nákladech vyjít pořádně draho, POkud si tak neověří i nabídky u konkurence.

Jak ušetřit na poplatcích?

S poplatky as náklady spojenými s úvěrem na bydlení bohužel nepomůže hypoteční kalkulačka , jak si některé zdánlivě myslí. Díky ní zjistit, kolik si Můžete půjčí, abyste splnili požadavek v podobě správné výše LTV , nebe s jakou dobou splatnosti počítat při vámi požadované výši měsíční splátky. Veškeré poplatky a náklady je ale nutné Zjistit nad rámec všech online kalkulaček a internetových Srovnávací. Využít k tomu Můžete oficiální ceník konkrétní banky či Nebankovní společnosti , popřípadě pomoci hypotečního specialisty.

Pakliže Víte, jaké další náklady k hypoteční máte Očekáváme, bude se vám mnohem snažíme vyjednávat a cenu úvěru na bydlení snižuje, oficiální ceníky úvěrových poskytovatelů totiž nemusí být konečné . Doslova na nulu lze snížil Například poplatek za schválení a vedení hypotéky av rámci expresního ocenění Můžete UŠETŘIT takové za odhad ceny nemovitosti.

Nízký úrok zafixujete, výši poplatků nikoliv

Mít rodinný rozpočet zatížení půjčky není nic, o co by člověk Dlouhodobě stál, přesto se hypotéka stává běžnou součástí řady domácností po dobu desítek let. Je proto DŮLEŽITÉ neupíná se pouze na výši úrokové sazby, kterou je možné pevně zafixovat, ale takové na výši zmiňovaný poplatků, které Může banka v průběhu splácení úvěru měnit . Bohužel tento fakt nelze nijak ovlivňovat, na druhou stranu ho ani není nutné tolerovat. Pakliže by došlo k rapidnímu nárůstu, jenž by hypotéku výrazně znevýhodnil, je ve hře ještě možnost refinancování úvěru.