Rolling Stones budou opět v Praze, tentokrát zahrají v Poslanecké sněmovně.

Rolling Stones budou opět v Praze, tentokrát zahrají v Poslanecké sněmovně. Zdroj: ČTK

Sněmovna se mění v koncertní sál. V létě tam zahrají i Rolling Stones

Po letech slibování, rozhazování a řízení státu jako firmu, musel Andrej Babiš uznat, že peníze došly. Zvyšování daní, popřípadě různí škrty nepřipadají v úvahu, protože se to neztotožňuje s jeho pozitivním vystupováním zvaným „ahoj lidi.“  Tím pádem je třeba najít peníze někde jinde.

Těch možností je spousta. Zatímco je premiér Andrej Babiš v USA, kde se snaží udat svou ženu Moniku prostopášnému Donaldu Trumpovi (za jedno grab her by the pasy si účtuje deset tisíc dolarů), pomalu se rozjíždí další zajímavá možnost.

Poslanecká sněmovna. Co s ní? Jasně, horují tam poslanci, tlachají o ničem a jednou za čas schválí nějaký zákon. Povětšinou je ale tento prostor zbytečně nevyužitý.

Andrej Babiš tak přišel s geniálním nápadem, pronajímat poslaneckou sněmovnu jako koncertní sál. Prostory jsou pro to ideální. Akustika solidní, míst na sezení je spousta a v předsálí se jistě uchytí i stánky s pivem a klobásami.

Pomyslným hudebník otvírákem koncertního sálu Poslanecké sněmovny nebyl nikdo jiný, než samotný její předseda Radek Vondráček se svou kapelou „Všichi kradnů“.

„My jsme spíše klubová kapela. Nemáme ambice zaplňovat zimní stadiony. Hudba nás neživí. Všichni máme ještě své zaměstnání. Jasně, měli jsme pár hitů jako například „Šizení na dotacích?“ anebo „Agente bureši zavírej vrátka,“ ale hudbu bereme jako koníček a opravdu nemáme přehnané ambice. Zaplněná poslanecká sněmovna byla spíše takovou třešničkou na dortu v naší hudební kariéře a zároveň sloužila jako prověrka, zda je poslanecká sněmovna připravena na větší koncerty,“ vysvětloval Radek Vondráček, kytarista a frontman kapely.

„Radku Hobluj vole,“ ozývalo se v průběhu vystoupení z nažhaveného publika a všichni přítomní se nakonec shodli na tom, že akustika byla výborná a kapela Všichni kradnů má na to konkurovat zajetým stálicím českého bigbítu.

„Teď už nám nic nebrání vypustit do sněmovny opravdu velké kapely,“ mnul si ruce Vondráček, který se nemůže dočkat léta, kdy v poslanecké sněmovně zahrají Rolling Stones.

„Ano, mohu potvrdit. Česká republika je součástí jejich letního turné a poslanecká sněmovna splňuje veškeré jejich požadavky. Pokud se domluvíme s promotérem, vystoupí Rolling Stones u nás,“ rozzářila se Vondráčkovi očička.

Není to však jen otázka cti a vlastenectví, ale hlavně peněz. Pronájem poslanecké sněmovny pro hudební performaci přinese do státního rozpočtu částku v řádech milionů korun ročně a to rozhodně není zanedbatelná položka.

„Z toho může být klidně půl centimetru dálnic,“ provolával na tiskové konferenci ministr dopravy Ťok, který si předsevzal v roce 2019 až sedmnáct metrů nových dálnic.

Jak je vidno, budou z toho profitovat všichni. Andrej Babiš to opět a znovu dokázal. Učinil Českou republiku o trochu lepším místem. Díky Andreji.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečnost ale například jsou problémy na českých železnicích.