Vzkaz Roberta Fica do Prahy (6.3.2024)

Vzkaz Roberta Fica do Prahy (6.3.2024) Zdroj: Facebook - R. Fico

Orbán a Fico u Zemana.
Fico a Orbán u Zemana. (27. 2. 2024)
Premiéři zemí V4 dorazili na jednání do Prahy (27.2.2024)
Premiéři zemí V4 dorazili na jednání do Prahy (27.2.2024)
Premiéři zemí V4 dorazili na jednání do Prahy (27.2.2024)
7
Fotogalerie

Fico byl vyveden z ruské ambasády, kde chtěl volit Putina. Myslel jsem, že volby platí i pro mě, tvrdil

Drtivé vítězství Putina v ruských volbách chtěl podpořit i slovenský premiér Robert Fico, který se v neděli dopoledne vydal na ruskou ambasádu na Slovensku, aby to i on mohl do urny hodit Putinovi. Vzhledem k tomu, že nemá ruské občanství, nebylo mu umožněno volit. Na ambasádě ztropil scénu a byl posléze vyveden z budovy ostrahou.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Byla to nepříjemná situace pro všechny. Abych dal najevo loajalitu k Putinovi, rozhodl jsem se, že ho budu volit. Vím, že jeden hlas nic nezmění, ale mělo to být gesto přátelství a podpory. Až budeme součástí Ruska, věřím, že si Putin vzpomene na ty, kteří ho podporovali, a nechá mi Slovensko na hraní jako gubernátorovi,“ vysvětloval Robert Fico.

„Nechápu, proč bych tedy nemohl Putina volit. Na okupovaném ukrajinském území se taky konaly ruské volby a lidi tam volili. My zatím sice nejsme okupovaní, ale všeho do času,“ kroutil Fico nechápavě hlavou, který věří, že se o jeho snaze odvolit ruská hlava státu dozví a do budoucna na to bude pamatovat.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat