Miroslav Ševčík

Miroslav Ševčík Zdroj: ČTK / Šulová Kateřina

Ševčík se zamkl ve svém kabinetu, a nelze ho tak odvolat. Rektor Dvořák hodlá kabinet zaplavit vodou

Děkan VŠE Miroslav Ševčík, který se mimo jiné specializuje na sundávání ukrajinských vlajek a ve volném čase si přivydělává jako vlasový model pro kosmetické firmy, učinil další krok vstříc své neodvolatelnosti.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

Poté, co odmítl převzít od rektora Petra Dvořáka dokumenty o jeho odvolání k podpisu, se odebral do svého kabinetu, kde se zamkl a dveře zabarikádoval několika mikrovlnnými troubami, které pro tuto příležitost uchovával ve svém kabinetu.

„Je to nepříjemná situace. Dlouhé měsíce jsem odvolání pana děkana připravoval, a když přišel ten kýžený den, celé se to vymklo z rukou. Nepředpokládal jsem, že pan děkan dokumenty nepodepíše, a už vůbec jsem nepočítal s tím, že se zamkne ve svém kabinetu. Zamčený v kabinetu je de facto neodvolatelný,“ stěžuje si rektor VŠE Petr Dvořák.

Podle právníků má rektor Dvořák za současné situace doslova svázané ruce. Pokud se děkan zamkne ve svém kabinetu a odmítá z něho odejít, je téměř nemožné mu předat odvolací dokument k podpisu.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat