Studie prokazující efektivitu ivermektinu při léčbě covidu byla stažena kvůli vyšetřování z podvodu

Studie prokazující efektivitu ivermektinu při léčbě covidu byla stažena kvůli vyšetřování z podvodu Zdroj: Profimedia.cz, Reuters

Muž z Plzeňského kraje se doma léčil ivermektinem, skončil v nemocnici s rozsáhlou mrtvicí.
Vdovec zažaloval nemocnici kvůli odmítání léčby ivermektinem. Antiparazitikum si nakonec vydupal, jeho ženu ale nezachránilo
Distribuce ivermektinu z brněnské nemocnice sv. Anny.
Distribuce ivermektinu z brněnské nemocnice sv. Anny.
Distribuce ivermektinu z brněnské nemocnice sv. Anny.
8
Fotogalerie

Lidé vykoupili Ivermektin, nemáme čím odčervovat koně, stěžují si chovatelé

Chovatelé koní napříč celou republikou svorně hlásí přibývající případy parazitárních onemocnění koní, které nelze nijak řešit, protože na trhu došly léky. Především Ivermektin je beznadějně vyprodán, jelikož si ho lidé kupují na covid.

„Tohle jsem ještě nezažil. V pátek jsme měli jet s mou klisnou Amálkou na výstavu, ale nejedeme nikam. Chudák kůň je prolezlý skrz naskrz červíky. Špatně jí, celá se třese a celé dny jenom polehává. Za běžného stavu by to vyřešil Ivermektin, ale ten je vinou idiotů, co ho z nějakého mně nevysvětlitelného důvodu používají proti covidu, vyprodaný. Poptal jsem přípravek u několika dodavatelů a vždy se stejným výsledkem. Ivermektin je vyprodaný a další nebude, protože ti lumeni si objednali zásoby na příští rok už někdy v září. Na nás chovatele tak nezbyde,“ bědoval Antonín Stach z Přerova, kterému začervení koně ve výběhu sotva stojí na nohou.

Není to jenom pan Stach, který hlásí abnormální množství parazitárních onemocnění u svých koní. Chovatelé napříč celou republikou upozorňují na bezprecedentní situaci, kdy nemají čím odčervovat.

„Já to nechápu. Oni odmítají očkování, protože prý není vyzkoušené a bůhví, co v tom je, přičemž toto bylo již odzkoušeno na několika stamilionech, ba možná i miliardách lidí a místo toho do sebe perou odčervovač na koně. Tenhle svět přestávám chápat. Navíc, a to je z mého pohledu ještě důležitější, tito občané vykoupili veškerý Ivermektin, který byl na trhu, a my chovatelé koní tak nemáme jak naše koně odčervit. Podívejte se například támhle na hnědáka Huróna. Závodní kůň v nejlepších letech, kterého celý rok chystám na dostihy, je chudák celý začervený, takže závody jsou nemyslitelné,“ ukazoval na apaticky ležícího koně chovatel Jaromír z Kladna.

„Ten chudák je víc červi než kůň. Leze mu to nosem, očima, prostě vším. Bohužel, nemáme potřebné medikamenty, kterými bychom to mohli řešit, takže jen čekáme, jestli se z toho vzpamatuje sám, anebo ho budeme muset dát uspat,“ zamáčkl pan Jaromír slzu v oku.

„Radši ať umře kůň než já. Ivermektin jasně funguje.“ Na několika facebookových stránkách uživatelé Ivermektinu jasně deklarují, že jim tento lék pomohl od covidu a nemuseli do nemocnice. „To nám vláda placená farmaceutickým průmyslem zatajuje. Oni by do nás prali bůhvíjaké šmakulády spíchnuté narychlo, aby farmaceutické firmy měly profit, přitom tu existuje tento zázračný lék. Je mi z toho blivno. Třikrát denně pět dávek Ivermektinu a jsem zdravá jako rybička,“ pochlubila se paní Alena z Olomouce, načež zařehtala a odcválala si koupit chlorové bělidlo na bazény, aby ho mohla kloktat, a tím podpořila účinky Ivermektinu.

Musí sebou ale hodit, protože chemická čistidla na bazény rovněž docházejí. Vedle Ivermektinu je to druhý nejpoužívanější domácí lék.

„Přes zimu zavíráme. Uvidíme, jestli se situace na jaře zlepší. Aktuálně ale nemáme čistidla na bazény. Lidé je vykoupili a my nemůžeme provozovat aquacentrum bez čisté vody,“ postěžoval si Marek Zounar, provozovatel ostravského aquacentra, který potvrdil, že díky zmagořeným občanům, kteří se tímto jedovatým výrobkem léčí, značně propadl tržní segment vodních radovánek.

Jak je vidno, tak jsou to nejen chovatelé koní, kteří na šílenou samoléčbu některých lidí dojedou.

Video placeholde
Jak je to s léky na Covid? • Videohub

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že bláznů tu máme dost.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>