La Boqueria

La Boqueria Zdroj: barcelona-home.com

Barcelona omezila vstup turistů na jedno z nejznámějších míst města - tržnici La Boqueria

Úřady v katalánské Barceloně, která je ročně i cílem desítek tisíc lidí z Česka, zakázaly vždy v pátek od osmi ráno do 15 hodiny odpoledne a v sobotu dopoledne vstup velkým turistickým skupinám nad 15 lidí na jedno z vůbec nejnavštěvovanějších míst tohoto oblíbeného města – na legendární tržnici La Boqueria.

 

Některým turistům a cestovním kancelářím se to ale vůbec nelíbí. Zejména skupinám z Asie, které se obvykle po celém světě pohybují právě ve větších skupinách a navíc utrácejí hodně peněz. Výhrady mají i skupiny důchodců.

Tržnice La Boqueria ústí na La Ramblu, která je jednou z nejznámějších ulic celého světa. Toto místo je ve všech průvodcích, proto sem míří miliony cizinců ročně.

Úřady uvádějí, že pobyt mnoha velkých turistických skupin na trhu je údajně často velmi frustrující pro místní obyvatele, kteří sem míří za nákupem ovoce, zeleniny, ryb či masa. Stěžovali si i stánkaři, kteří na tržnici prodávají. Je pravda, že v některých dnech a hodinách není v La Boquerie téměř k hnutí, ale na druhou stranu může omezení znamenat také menší zisky pro prodejce.