Dubaj nabízí pro turisty atrakce na celý týden.

Dubaj nabízí pro turisty atrakce na celý týden. Zdroj: Viliam Buchert

Muzeum budoucnosti, největší aquapark nebo videohry. 10 nejlepších tipů na indoor aktivity v Dubaji

Dubaj je ideální destinací na dovolenou ve všech ročních obdobích, protože nabízí řadu zajímavých aktivit i pod střechou. V létě nabízí aquaparky, nákupy v obchodních střediscích či návštěvy galerií a muzeí. Pro nadšence nižších teplot je v Dubaji i lyžařské centrum. V našem článku vám přinášíme 10 tipů na indoor aktivity v Dubaji.

Pokračování 2 / 11

Muzeum budoucnosti

Muzeum budoucnostiMuzeum budoucnosti | Visit Dubai

Ve futuristickém Muzeu budoucnosti najdete nejnovější objevy z oblasti vědy a techniky. Muzeum se skládá z klasických, ale i z interaktivních expozic, kde si můžete vynálezy sami vyzkoušet. V muzeu můžete také navštívit řadu přednášek a diskuzí na témata inovací, udržitelnosti a budoucnosti technologií. Muzeum je ideálním místem pro technologické nadšence, kteří by rádi nahlédli za hranice současnosti.

Pokračování 3 / 11

Knihovna Mohameda Bin Rašína

Knihovna Mohameda Bin RašínaKnihovna Mohameda Bin Rašína | Dubai Municipality

Tahle moderní knihovna je špičkově vybavená, a to pro milovníky literatury všech generací a všech žánrů. Tvoří ji sbírka čtyř milionů knih, multimediálních nosičů a kulturních exponátů. 

Pokračování 4 / 11

Ski Dubai

Ski DubaiSki Dubai | Visit Dubai

Lyžařský resort Ski Dubai se nachází v nákupním centru Mall of the Emirates. Nabízí pět sjezdovek různých obtížností, tudíž si na své přijde jak zkušený lyžař, tak i naprostý začátečník. Pokud by vám však lyžování a snowboarding nestačily, tak se v areálu nachází i sněžný park, kde se můžete svézt na tobogánu či se věnovat jiným zimním radovánkám.

Pokračování 5 / 11

Deep Dive Dubai

Deep Dive DubaiDeep Dive Dubai | Visit Dubai

Deep Dive Dubai disponuje nejhlubším bazénem na světě, který dosahuje hloubky 60 metrů. Centrum nabízí potápěčské zážitky pro začátečníky, ale i pro zdatné potápěče, kteří na dně bazénu mohou prozkoumat podvodní město. 

Pokračování 6 / 11

3D Blacklight Mini Golf Dubai

3D Blacklight Minigolf Dubaj3D Blacklight Minigolf Dubaj | 3D Blacklight Minigolf Dubai

Pokud toužíte po jedinečném zážitku na krytém sportovišti, tak by vám neměl ujít 3D Blacklight Mini Golf Dubai. Toto minigolfové hřiště se nachází v areálu Dubai Festival City Mall a zabaví hráče všech věkových kategorií. Hřiště, které obsahuje 18 jamek, osvětlují neonová světla a atmosféru doplňují 3D umělecká díla. Na hřišti vás čekají řady náročných překážek, jako jsou můstky, tunely či terénní vlny.

Pokračování 7 / 11

Roll DXB

Roll DXBRoll DXB | Visit Dubai

Bruslařské centrum Roll DXB nabízí nejen kurzy bruslení, ale i různé disco večery na bruslích. Ty se tu konají přes den i večer. Na programu centra jsou i různé kostýmové párty, tudíž si každá věková kategorie přijde na své.

Pokračování 8 / 11

Muzeum OliOli

Muzeum OliOliMuzeum OliOli | OliOli

OliOli je kryté hřiště, které dětem umožňuje při zajímavých aktivitách popustit uzdu své kreativitě, zvídavosti a představivosti. V otevřeném prostoru si děti užijí volnost při prozkoumávání nových věcí. Hřiště nabízí bezpečné a příjemné prostředí pro rodiny, které si odsud odnesou nezapomenutelné zážitky.

Pokračování 9 / 11

Aquaventure

AquaventureAquaventure | Visit Dubai

Aquaventure je největší aquapark na světě. Najdete tu více než stovku tobogánů a řadu dalších různých atrakcí. V aquaparku můžete vyzkoušet třeba divokou vodu s řadou  zákrutů a zatáček či kilometr dlouhou soukromou pláž, kde si užijete odpočinek na slunci. 

Pokračování 10 / 11

The Green Planet

The Green PlanetThe Green Planet | Visit Dubai

Pokud hledáte unikátní a naučný zážitek pod střechou, tak byste měli navštívit The Green Planet. Tato fascinující přírodní oáza se nachází v oblasti City Walk. The Green Planet je domovem více než 3000 rostlin a živočichů, tudíž vám bude umožněno pozorování pestré palety květin, keřů, stromů, ptáků, plazů či ryb. Pokud ale hledáte ještě více interaktivní zážitek, zkuste v The Green Planet například Zookeeper experience.

Pokračování 11 / 11

Dubai Esports Festival

Dubai Esports FestivalDubai Esports Festival | Visit Dubai

Letos se v Dubaji koná druhý ročník festivalu esportů a videoher. Uskuteční se od 21. do 25. června ve veletržním centru Expo City Dubai a neměl by ho vynechat žádný nadšenec těchto aktivit. Na festivalu můžete třeba navštívit přednášky více než stovky odborníků na téma esportu. Na souběžně konaném spotřebním veletrhu GameExpo se můžete setkat s hrdiny her či se zúčastnit všelijakých turnajů konzolových a mobilních her.