Když britský spisovatel a bývalý zpravodajec Ian Fleming začal psát romány o vyzvědači Jamesi Bondovi, nestačili se špióni divit, jaké podivuhodné novinky vymyslel. Opancéřovaný sporťák s navigací, která ukazuje, kde je, reflektory s kulomety, vyměnitelné poznávací značky za jízdy, hodinky měřící radiaci, otrávená čepel v botě, kufřík, při jehož otevření nezvanému člověku vybuchne plyn do obličeje… Ve světě tajných služeb se však najdou bizarnější příběhy, zabývající se přenosem myšlenek.

Když britský spisovatel a bývalý zpravodajec Ian Fleming začal psát romány o vyzvědači Jamesi Bondovi, nestačili se špióni divit, jaké podivuhodné novinky vymyslel. Opancéřovaný sporťák s navigací, která ukazuje, kde je, reflektory s kulomety, vyměnitelné poznávací značky za jízdy, hodinky měřící radiaci, otrávená čepel v botě, kufřík, při jehož otevření nezvanému člověku vybuchne plyn do obličeje… Ve světě tajných služeb se však najdou bizarnější příběhy, zabývající se přenosem myšlenek. Zdroj: Michal Kořán

Tajné služby a přenos myšlenek

Když britský spisovatel a bývalý zpravodajec Ian Fleming začal psát romány o vyzvědači Jamesi Bondovi, nestačili se špióni divit, jaké podivuhodné novinky vymyslel. Opancéřovaný sporťák s navigací, která ukazuje, kde je, reflektory s kulomety, vyměnitelné poznávací značky za jízdy, hodinky měřící radiaci, otrávená čepel v botě, kufřík, při jehož otevření nezvanému člověku vybuchne plyn do obličeje… Ve světě tajných služeb se však najdou bizarnější příběhy, zabývající se přenosem myšlenek.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!