Daryl

Daryl Zdroj: All About The Magic

Slavný americký karetní mág Daryl se oběsil. Policie zatím neví, zda omylem, či úmyslně

Patřil mezi nejúspěšnější a nejvyhledávanější mágy posledních sta let. Několikrát vyhrál čarodějnickou „olympiádu“, soutěž pořádanou každoročně ve švýcarském Lausanne. Seznam úspěchů Daryla Martineze, jehož Američané znali pouze pod jménem Daryl, je předlouhý. Oblíbený mág však včera zemřel a jeho smrt zatím není objasněna.

Jedenašedesátiletého mága Daryla našli včera odpoledne v převlékárně kostýmů, kde se připravoval na další vystoupení, oběšeného lasvegaští kriminalisté, kteří jeho smrt vyšetřují. Podle dosavadních prohlášení koronera, který jeho tělo prohlédl, se jednalo o sebevraždu. Není zatím jisté, jestli se mág neoběsil omylem.

Zatím zní výsledek vyšetřování „nehoda“. Mága našli oběšeného s pytlem přes hlavu, jako to bývalo zvykem u trestů smrti oběšením. Některá americká média uvedla, že byl nalezen téměř nahý, to však agentura Reuters, která o případu dnes podrobně informovala, dementovala.

 

Daryl pravidelně uváděl svou show v losangeleském Kouzelném hradu (anglicky Magic Castle), kde představoval své triky a kouzla. Na rozdíl od typických iluzionistů, jakým je například známější David Copperfield, se však zaměřoval na karetní triky. Právě proto byl také ve svém oboru uznávaným odborníkem s předlouhou řadou ocenění. Nevytvářel totiž iluze, klamal pouze pomocí logiky obsažené v kartách. Daryl působil jako oblíbený mág světového měřítka přes 40 let.