Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Švédští křesťané budou bombardovat Islámský stát – elektronickými Biblemi z dronů

Švédská evangelická misijní církev Livets Ord (v překladu Slovo života) v Uppsale oznámila, že vstoupila do projektu, při kterém budou pomoci dronů shazovány na území Islámského státu malé elektronické bible. Média to ihned označila za jeden z nejneobvyklejších „útoků“ na pozice islamistů.  

Biblí by mělo být v dohledné době v Iráku shozeno několik tisíc a to s pomocí některých místních organizací. Kterých, to nechtějí zatím švédští křesťané prozradit. Začít se má už za několik týdnů.

Na své webové stránce se ale církev ohradila proti tomu, že by chtěla „bombardovat“ Islámský stát. „To není pravda. Naším cílem je přinést naději a lásku křesťanského evangelium i lidem v uzavřených prostorech, kde nejsou dodržována lidská práva,“ praví se v prohlášení Livets Ord.

Křesťanská společnost Livets Ord byla založena v roce 1980 a pro své některé kontroverzní postoje a kroky bývá někdy označována za sektu. Ve Švédsku i po světě provozuje řadu škol. Někdy její kázání probíhají přímo na ulici, její členové jsou u toho velmi aktivní, až to vzbuzuje někdy odpor ostatních lidí. Věnuje se i rozsáhlé misijní činnosti. Ta se kdysi objevila dokonce i v bývalém Československu.

V minulosti měla tato švédská společnost vliv na československou ilegální církev „Voda života“ a po revoluci na některé sbory nazývané „Slovo života“.

Livets Ord se také někdy pouští do poměrně odvážných akcí. Za takové se dá z minulosti označit rozšiřování Biblí v někdejším Sovětském svazu, nebo pak v Číně a dokonce i Severní Koreji.

Teď je na řadě Islámský stát v Iráku…