TV Barrandov spustí v dubnu dva nové kanály, filmový a dokumentární

TV Barrandov spustí v dubnu dva nové kanály, filmový a dokumentární Zdroj: ČTK

TV Barrandov spustí v dubnu dva nové kanály, filmový a dokumentární

Televize Barrandov v dubnu spustí dva nové kanály - filmové Kino Barrandov a kombinovanou dětskou a dokumentární stanici Barrandov Plus. Obsah programů bude dodávat společnost SPI International a diváci je naladí v pozemní síti Českých Radiokomunikací, oznámila dnes televize.

"V průběhu roku 2014 jsme se cíleně zaměřili na zprovoznění těchto dvou," uvedl Jaromír Soukup, majitel televize. Dodavatel obsahu SPI International je podle něj znám bohatou a kvalitní filmotékou.

Generální ředitelka TV Barrandov Marcela Hrdá považuje spuštění stanic za důležitý krok ve strategickém rozvoji televize. "Věřím, že naši diváci ocení nejen rozšířenou programovou nabídku, ale zejména i zmiňovanou kvalitu obsahu těchto nových kanálů," poznamenala.

SPI International je mezinárodní společnost, která poskytuje filmový a televizní obsah. Provozuje 34 televizních programů ve více než 40 zemích světa, její placená videotéka registruje 25 milionů předplatitelů měsíčně. V Česku a na Slovensku ji patří Filmbox Plus, Filmbox Premium, Filmbox HD a Filmbox Family.

Šíření signálu dvou nových kanálů bude zajištěno prostřednictvím terestriální sítě Českých Radiokomunikací v multiplexu 3.