Klára Samková

Klára Samková Zdroj: Dan Materna / MF Dnes / Profimedia.cz

Mažte samopaly menstruační krví, radí právnička Samková Kurdům

Rád komentuji a dělám si z lidí legraci. V životě lidském však nastávají okamžiky, kdy není na srandu čas. Jako nyní, když jsem si přečetl facebookovský post od paní doktorky Kláry Samkové.

Klára Samková je známá jako právnička, která se angažuje i v oblasti ochrany lidských práv, a právem se proto těší vysoké prestiži. Proto mne velice překvapil příspěvek, který se objevil včera na jejím facebookovském profilu. Nebylo bohužel možné - pátek odpoledne - sehnat k věci vyjádření paní doktorky. V kanceláři nikdo nebral telefon, asistentka na mobilu o paní doktorce nevěděla, a na mail paní doktorka také neodpověděla. Vše ale nasvědčuje tomu, že má svůj facebookovský profil pod kontrolou. A nyní onen pozoruhodný text:

„Chtěla bych požádat všechny, kdo mají přístup na anti ISIL weby a kontakty, zejména pana Yekta Uzunoglu, aby předali tuto moji radu kurdským bojovníkům: Nechť kurdské ženy potřou hlavně svých zbraní a hlavně zbraní svých mužů, případně i zásobníky střeliva, svou menstruační krví. Protiislámští bojovníci nechť toto přijmou jako rituální oběť svých žen, která jim samotným nemůže ublížit. Nechť je tato krev určena těm, proti nimž jsou vypáleny střely. A kdo si myslí, že to nefunguje, tomu přeji, aby ve své zápaďácké zabedněnosti pokojně natáhnul brka u vědomí, že je světovládný. Jsou věci, které fungují už tisíce let.... a na evropskou civilizaci upřímně kašlou...“

Podle všeho nejde o hack, protože po tomto příspěvku se na jejím profilu do chvíle, kdy píšu tento článek, objevily další její posty, které už tak překvapivé nejsou, a působí dojmem plné autenticity.

Musím přiznat, že po přečtení postu o mazání menstruační krve na hlavně samopalů, mě napadla spousta vtipných komentářů. Obávám se však, že by mě za ně paní doktorka žalovala, tak si je raději nechám pro sebe, a věřím, že si čtenáři udělají obrázek sami. Pokud se paní doktorka ozve a odpoví na můj mail, budeme co nejrychleji tento text aktualizovat o její vysvětlení.

Klára SamkováKlára Samková|Facebook/Klára Samková