Prodej kuřáckých potřeb spolu s pěstitelskými potřebami nehodlá dále policie tolerovat

Prodej kuřáckých potřeb spolu s pěstitelskými potřebami nehodlá dále policie tolerovat Zdroj: Jan Šibík

Víme první: Nejstarší český growshop opět otevírá!

Po důkladné konzultaci se svými právníky, přáteli i svědomím zahajuje ve středu Michal Otipka, majitel největšího a nejstaršího growshopu u nás, opětovný prodej!

„Všechno bude tak, aby to vyhovělo novému judikátu, aby to vyhovovalo policii a aby to bylo akceptovatelné pro všechny strany!“ říká Michal Otipka a vysvětluje, co se mu za týden, co mu zabavili zboží, podařilo zajistit.

„Ve středu otevíráme tři nové provozovny. V Letňanech a na Žižkově budeme otevírat klasický obchod s pěstebními pomůckami na pěstování rostlin pod umělým i přirozeným světlem. Nebude zde prodej ani semen - žádných rostlin - ani jakékoliv literatury či publikací týkajících se konopí. Nebudeme rozhodně zkoušet obcházet zákon, na Žižkově ani v Letňanech vůbec nechceme slova konopí nebo marihuana slyšet.

Ve stejném termínu otevíráme na Újezdě, kde býval growshop Growland, nové semenářství, kde se budou prodávat semena celé řady exotických rostlin včetně konopí. V této prodejně ale nebudou nabízeny vůbec žádné pěstební pomůcky, technika ani hnojiva. Chci vyhovět judikátem změněným právním podmínkám, nechci porušovat zákon, ale nenechám si zakázat obchod s plně legálnímy produkty jako květináči. Nikde v žádné z mých provozoven ale rozhodně nebude nabízen „ucelený řetěz pomůcek“ od semínka po joint.“

Pokud se policie chce držet českých zákonů, neměla by asi proti záměru Michala Otipky protestovat. Ale reakce policie se nedá předvídat. Tak můžete přijít tuto iniciaci podpořit v pátek v 15 hodin na Újezd, před bývalý Growland, kde bude happening a pár kapel.