česká republika, vlajka

česká republika, vlajka Zdroj: Arz

ONLINE PŘENOS: Sledujte s Reflexem volby do Poslanecké sněmovny

Volby do Poslanecké sněmovny 2013 jsou tu. Sledujte unikátní online přenos Reflexu, do kterého výjimečně přispívá téměř celá redakce. Provedeme vás volebním víkendem.

Online přenos

Online přenos

Miroslav Cvrček
Miroslav Cvrček
25. října 2013 · 15:07

Jana Bobošíková se prý do sněmovny (ne)dostane o prsa.

Bohumil Pečinka
Bohumil Pečinka
25. října 2013 · 15:06

Ze soboty na neděli se posouvá čas o hodinu zpět. Z pátku na sobotu o 24 let zpět.

Reflex
Reflex
25. října 2013 · 15:02

Tak tento obrázek jsme našli přímo na Facebooku Jany Bobošíkové.
Hnutí Hlavu vzhůru těsně před otevřením volebních místností nabralo poslední dech.
Bobo a její čísla pět.

Viliam Buchert
Viliam Buchert
25. října 2013 · 15:00

Pozor! Zítra po 14 hodině odpoledne nebudou na ČT volební odhady, jako u některých jiných voleb. Budeme muset čekat na reálné výsledky podle sčítání

Jan Jandourek
Jan Jandourek
25. října 2013 · 14:50

Dva rektoři akademické obce nebyli pozváni na pondělní ceremoniál k oslavě výročí vzniku samostatného československého státu. Zemanovo rozhodnutí vyvolalo diskusi mezi rektory, z nichž se oslav nakonec zúčastní pouze tři. Proč Zeman dva z rektorů nepozval? První pozvánku už jednou odmítl a druhý jej urazil, řekl Zeman na brífinku v Ústeckém kraji.
Zároveň Zeman prohlásil, že jej rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek urazil. když zakázal jeho přednášku z obavy před předvolební agitací. "Na žádné z přednášek, kterou jsem měl na vysokých školách, jsem žádnou politickou agitaci nepředvedl. Jestliže rektor Masarykovy univerzity mou přednášku zakázal z důvodu, že bych ji zneužil k politickému přesvědčování, považuji to za urážku hlavy státu. Reagoval jsem tedy jeho nepozváním," uvedl Zeman.

To je hezké, ale pokud se nějaká strana jmenuje zemanovci a hlava státu se zjevuje na volebních billboardech, je už on sám chodící volební agitací. Sám si to tak zařídil, tak ať si nestěžuje.

Reflex
Reflex
25. října 2013 · 14:45

Zvláštní volba v severních Čechách. Tam je na kandidátce hnutí ANO i lékař a horolezec Petr Machold. Byl na expedici v Himálaji a už dvanáct dní je nezvěstný

Reflex
Reflex
25. října 2013 · 14:41

Účast na Hradě v pondělí při předávání vyznamenání odmítl také pražský primátor Tomáš Hudeček. "Vzhledem k tomu, že mám tu čest být součástí akademické obce, chci rektory "v nemilosti" podpořit a pondělní ceremonie se nezúčastním," napsal dnes Hudeček na Facebook.

Reflex
Reflex
25. října 2013 · 14:44

Dokonce i dnes dopoledne rozdával osobně Andrej Babiš koblihy na Dejvické. Nejspíš se musel zbavit posledních zásob, které ještě strašily v Agrofertu...

Jan Jandourek
Jan Jandourek
25. října 2013 · 14:41

Haló noviny jsou neselhávající zdroj inspirace. Teď jsme tam mohli zahlédnout titulek, že Karel Kryl by volil komunisty.

"Šéfredaktor Haló novin Petr Kojzar si v úterním komentáři k pondělní antikomunistické selance »umělců« a známých osobností »Nikagda nězabudněm« položil otázku, koho by asi dnes volil Karel Kryl, jehož si organizátoři antikomunistických výpadů půjčují jako svou mantru. Dovolím si Petrovi odpovědět. Volil by dozajista komunisty! A nebyl by jediný z pronásledovaných osobností minulého režimu, kdo by k této na první pohled zdánlivé nelogičnosti přistoupil. Znám dokonce i pár politických vězňů z dob před listopadovým převratem, kteří se dnes k politice KSČM hlásí... Na rozdíl od organizátorů novým rychlokvašeným stranám poplatných mítinků totiž svou volbu berou vážně a neohlížejí se účelově jen do složité minulosti. Myslí na budoucnost!"

Tak k tomu lze jen dodat, že pokud chce nějaký politický vězeň volit KSČM, je to jeho věc. Zřejmě jde ale o ty vězně, kteří komunistickou vládu přežili. Ti pověšení a umučení nebudou už nikdy volit nikoho.

Reflex
Reflex
25. října 2013 · 14:39

Nejstarším kandidátem letošních voleb je MUDr. Vladimír Vaňata, kterému je 91 let. Pochází z Borku v jižních Čechách a kandiduje za Dělnickou stranu sociální spravedlnosti

Reflex
Reflex
25. října 2013 · 14:33

V letošních sněmovních volbách chce být zvoleno rekordních 5 899 kandidátů.

Reflex
Reflex
25. října 2013 · 14:32

Členové České filharmonie už odvolili v japonském Kjótu, kde jsou na zájezdu. Podle manažera orchestru Roberta Hanče jich přišlo k urně 80 z celkové stovky účastníků. Slušná účast...

Viliam Buchert
Viliam Buchert
25. října 2013 · 14:21

Vrcholí spor mezi prezidentem a rektory univerzit a některými starosty, kteří kvůli Zemanově politice odmítají přijít 28. října na recepci na Pražský hrad. To nahrává ve volbách spíše pravicovým stranám, škodí Zemanovcům. Možná prezident ale ani nechce Zemanovce ve sněmovně

Reflex
Reflex
25. října 2013 · 14:12

Letošní sněmovní volby jsou v pořadí šesté v historii samostatné ČR.

Miroslav Cvrček
Miroslav Cvrček
25. října 2013 · 14:04

Zajímavý vzkaz má na svém Facebooku Zdeněk Škromach z ČSSD. V rámci vzkazu doslova píše: "Volme ty, kteří jsou nám názorově nejblíže a mohou něco pro mě udělat." Takže poslechněte a volte někoho, kdo může něco udělat pro Zdeňka Škromacha.

Reflex
Reflex
25. října 2013 · 14:00

A JE TO TU! Právě se otevírají volební místnosti po celé České republice!

Reflex
Reflex
25. října 2013 · 13:57

Vojáci v Afghánistánu díky časovému posunu volí už od 12:30 našeho času.  

Jan Jandourek
Jan Jandourek
25. října 2013 · 13:52

Soudružka Marta Semelová (KSČM) nás ještě před volbami v Haló novinách osvítila o piklech zločinné reakce. Píše:" Není divu, že víc a víc lidí chce změnu. A právě toho se ti, kteří žijí na úkor ostatních, bojí. Znovu tedy přicházejí na scénu někteří »umělci«. Jedni, aby se svým koncertem pokusili přesvědčit mládež, že »komunismus je něco strašného a kdo volí KSČM, volí krutou totalitu«, dalších pár exhibicionistů se snaží zastrašovat lidi tím, že vyvěsí po Praze a dalších městech oběšence, pochybný pseudoumělec David Černý proslulý přebarvováním smíchovského tanku narůžovo a dalšími »inteligentními« výstřelky, vztyčí podobu prostředníčku směrem k Hradu, a pozadu nejsou pochopitelně ani média, která denně krmí občany antikomunistickými příspěvky."

Soudružka Semelová si trochu naběhla. Na úkor ostatních žije ona, protože ona a její strana žijí z peněz daňových poplatníků. Dotyční umělci žijí za své honoráře, které si vydělali prací, přinejmenším David Černý. Za růžový tank mu lze jen poděkovat, kdyby ho nepřebarvil, strašil by ten kus starého železa na náměstí nejspíš dodnes, protože v době, kdy bolševikovi dost otrnulo, už by si ho nikdo odstranit netroufl. Pokud jde o ty pověšence, za to my přece nemůžeme, že strana soudružky Semelové věšela nevinné lidi. Když nechcete, aby se to o vás říkalo, tak to nedělejte.

Viliam Buchert
Viliam Buchert
25. října 2013 · 13:50

Absurdita na hlasovacím lístku. Kandidáti na lístcích uvádějí své povolání. Někteří postupovali dost neuvěřitelně. Všechny ale překonala Mgr. Irena Bartoňová Pálková (45 let) na pražské listině Strany soukromníků, která jako „povolání“ uvádí: „Předsedkyně představenstva České asociace úklidu a čištění, vicepresidentka Evropské asociace úklidového průmyslu a odborný expert EU pro otázky sociálního dialogu v úklidovém průmyslu a členka sektorové rady ostatních služeb NSP a NSK, členka smírčí komise HKČR“. Gratulujeme!

Klára Šafrová
Klára Šafrová
25. října 2013 · 13:47

Václav Klaus nakonec přece jenom kandiduje! Jedná se ale o jmenovce exprezidenta, který je na 29. místě pražské kandidátky Úsvitu přímé demokracie Tomia Okamury. Je to kriminalista. Snad nebude prezidenta vyšetřovat.

Pavel Poslušný
Pavel Poslušný
25. října 2013 · 13:37

Podle odhadu odborníků i zkušeností z minulých hlasování bude v pátek volit kolem 60 až 70 procent voličů, zbytek v sobotu.

Reflex
Reflex
25. října 2013 · 13:21

Dobrý den, vítáme všechny při volebním on-line zpravodajství Reflexu, které s několika přestávkami potrvá až do pondělí 28. října.