Sjezd ČSSD

Sjezd ČSSD Zdroj: Martin Hurda / Blesk

Sjezd ČSSD
Sjezd ČSSD
Sjezd ČSSD
Sjezd ČSSD
Sjezd ČSSD
35
Fotogalerie

Jedinečný online přenos ze sjezdu ČSSD. Redaktoři Reflexu byli přímo na místě dění

Trojice statečných z redakce Reflexu se vydala na sjezd ČSSD do Ostravy. Pokud chcete vědět, co se opravdu dělo na sjezdu a v zákulisí, připomeňte jejich online přenos.

 

Petr Kolář, Petr Holec a Bohumil Pečinka. Tři mušketáři z redakce Reflexu, kteří se neohroženě vydali až do daleké Ostravy, aby podali zasvěcené online svědectví o sjezdu ČSSD.Přenos probíhal během celého pátku. 

 

Pokud se tedy nechcete spokojit s kusými zprávami z místa dění o tom, že strana se sešla a členové hlasují a zajímá vás, co se na sjezdu děje doopravdy, nenechte si ujít online přenos Reflexu.

 

Online přenos

Online přenos

Petr Kolář
Petr Kolář
15. března 2013 · 11:17

Nejzajímavější tedy bude duel Dienstbier-Chovanec. Všichni Haškovci půjdou proti prezidentskému kandidátovi. Vzhledem ke své povaze si ale naštval i Sobotkovi stoupence, kteří by mu měli být loajální. Středočeši a Ostraváci hlásí, že jejich hlasy nedostane. Pokud se tedy nestane nic mimořádného, měl by Dienstbier ostrouhat. Na druhé straně, jak včera ve Stodolní poznamenal jeden obvykle dobře informovaný socialista, "Slávek (Sobotka) se rozhodl pro Jirku vykrvácet". Na této volbě se tedy ověří, jak moc velkou sílu Sobotka ve straně má.

Petr Kolář
Petr Kolář
15. března 2013 · 11:13

Výsledky nočních jednání se příliš neliší od toho, co bylo dohodnuto už dopředu. To znamená, že pakt Sobotka-Hašek víceméně funguje. Zvoleni by měli být: Sobotka předsedou, Hašek jeho statutárním zástupcem. Dále Martin Starec, osvědčený kádr a místopředseda pro řízení. O poslední volné místo si to rozdají plzeňský hejtman Milan Chovanec s Dienstbierem. A pak ještě najít ženu: Haškova favoritka Benešová se zdá být mimo hru, Sobotkova Alena Gajdůšková přezdívaná mezi socialisty Al Gajda to bude mít nesmírně těžké. Objevit se klidně může někdo další.

Petr Kolář
Petr Kolář
15. března 2013 · 11:10

Chystá se Jiří Dienstbier. Prý je čas pro bilancování. Uvidíme

Petr Kolář
Petr Kolář
15. března 2013 · 11:09

Před chvílí dořečnila Marie Benešová. Podle kolegy Holce doslova řekla: objela jsem všechny ženy. Ufff. To by nechtěl vidět nikdo z vás.

Petr Holec
Petr Holec
15. března 2013 · 11:03

Omlouvám se Michalu Haškovi: poslední dobou se nestará jen o svou bradku, ale taky pilně studuje přednesové schopnosti Baracka Obamy. Takže ví, že když mluvíte k publiku většímu než tři lidé, měli byste se občas pootočit doprava a doleva, aby delegáti sedící po stranách neusnuli, případně už dopoledne neodešli do Stodolní ulice a nezačali osobně kontrolovat konec prohibice. Hašek si ale evidentně řekl, že více je prostě více, a hlavou toči nonstop, takže jako by nemluvil k nikomu. To třeba Marie Benešeová, téměř mluvící nyní, mluví tak krásně staticky a monotónně, že evidentně mluví pouze k sobě.

Petr Holec
Petr Holec
15. března 2013 · 10:52

"Jednoučelové protestní strany nemají šanci," řekl právě Sobotka. Nebo aspoň myslím, že řekl, neboť mu dnes hlas drží ještě méně než obvykle. Problém je, že i ČSSD se v posledních letech proměnila v jednoučelovou protestní stranu. Kromě mnohdy zasloužené kritiky vlády totiž nenabízí žádné skutečné řešení, tedy pokud řešením nemyslíme plamenné sjezdové floskule. Přitom čas na zásadní modernizaci ČSSD byl: po třech letech vlády ODS s TOP 09 Česko nezažívá nejlepší časy. Místo toho tady ale první místopředseda partaje Michal Hašek, jenž se poslední dva roky stará spíš o svou bradku než politiku, hřímá, že ČSSD musí táhnout za jeden provaz. Sakra: znovu?!

Žeryk Tabery, hlídací pes demokracie
Žeryk Tabery, hlídací pes demokracie
15. března 2013 · 10:41

Vauuuu, vrrrr, haf, haf, haf...

Petr Kolář
Petr Kolář
15. března 2013 · 10:41

A teď, prosím, fanfáry. Podařil se nám husarský kousek. Pro Reflex.cz bude sjezd ČSSD spolukomentovat i velice speciální host. Dámy a pánové, Žeryk Tabery. Kdo z vás to má? Věnujte mu, prosím, respekt.

Petr Kolář
Petr Kolář
15. března 2013 · 10:39

Bohuslav Sodoffka stále mluví. Zdá se, jako by se mu vrátila opožděná puberta a začal znovu mutovat. Alespoň co se audio projevu týče. Jak podotýká vedle sedící kolega Holec: Slávkovi nějak nesedí hlas. Jinak klasika: rozklad státu, zločinné vlády Topolánka, Fischera a Nečase etc. Vždyť to sami dobře znáte.

Petr Holec
Petr Holec
15. března 2013 · 10:34

Sledovat předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku zahajovat volební sjezd momentálně nejsilnější partaje je trochu strašidelný zážitek. Můžete v mladém starém muži se slabým hlasem vidět předsedu třídního SSM, čekatele členství KSČM či vedoucího pionýrského tábora, jenž má rád děti. Ale vidět v něm potenciálního premiéra? Může staré dítě, co nikdy nebylo mladé, takže se nevybouřilo, vést zemi - byť jen velikosti středně velké světové metropole? Co když se ze všeho najednou rozbrečí? Před sjezdem jsem mluvil s několika členy strany: vesměs se shodli, že Sobotka není lídr - věkem, talentem, založením. Pak ale dodali úplně to samé, co nyní tak zoufale děsí ODS: kdo jiný by nás ale měl vést? Vždyť nikoho nemáme! Možná snad Václav Kočka...   

Petr Kolář
Petr Kolář
15. března 2013 · 10:24

Včera večer to bylo na Stodolní ulici, proslulé jedním barem vedle druhého, divoké. Volba předsednictva se totiž oproti zvyklostem koná už dnes, tudíž se do noci "ladily notičky". V hotelu Brioni seděl "like a boss" dokonce i vodič Michala Haška Jaroslav Tvrdík. Jakmile nás zahlédl, zaplatil (???)  a zdrhl. Přesto s odkazem na jedenáct neukázněných vousů několikrát zazněla známá hláška z Jirotkovy knihy Saturnin: Milouši (Jarouši), když už ti něco takového vyroste pod nosem, nos si před tím raději kapesník.

Petr Kolář
Petr Kolář
15. března 2013 · 10:20

Bohuslav Sobotka právě zmínil, že konání sjezdu právě Ostravě je poděkováním voličům v Moravskoslezském kraji, kde socialisté vítězí ve volbách. Zvláštní. Mě někdo poděkovat tím, že mi do obýváku nahrne několik desítek podivně vypadajících individuí, zavolám policiii...

Bohumil Pečinka
Bohumil Pečinka
15. března 2013 · 10:17

Když se v roce 2005 připravoval kongres ODS v Brně přišel tehdejší poradce předsedy Mirka Topolánka, ano legendární Marek Dalík s nápadem, jak radikálně změnit charakter sjezdu. Umístil ho do muzikálového divadla, což mělo obrovský vliv na způsob komunikace mezi delegáty i celkový pořad jednání. Tehdy se mu podařilo rozbít tradiční uspořádání po krajích a atomizovat jednotlivé delegáty, což ztěžovalo možnost vytváření koalic atd. Stejný pocit měl člověk dnes, když uvidel divadelní sál letošního sjezdu ČSSD. Když se navíc dozvěděl, že tento model vymyslel Lubomír Zaorálek, trochu měl dojem "dříve zažitého." Bude zajímavé sledovat, jak tohle uspořádání ovlivní celkový chod sjezdu.

Petr Holec
Petr Holec
15. března 2013 · 10:09

Sjezd ČSSD vulgo Nový začátek pro naši zemi začal spíš starým dobrým začátkem: hned u šatny jsem  se potkal s typickým delegátem, starším pánem v laciném proužkovém saku velkoryse ověšeným kočičím zlatem. Načež jsem se doslova srazil s dalším delegátem, pražským kolotočářem Václavem Kočkou. Jako boss všech bossů si to ve svém hnědém moskevském kožichu kráčel celou širokou chodbou tak vehementně, až delegátce kráčející proti němu vypadly zpod ruky sjezdové materiály. Myslím, že naši zemi nečekají špatné časy.    

Petr Kolář
Petr Kolář
15. března 2013 · 10:02

Dobré ráno, vítáme vás u online přenosu ze sjezdu ČSSD v Ostravě. Sjezd se koná ve Světlíkovu industriálním areálu bývalých železáren. Kdo viděl Bratry Karamazovy režiséra Zelenky, ví přesně, o čem mluvíme. Faktem je, že Smerďakovovů je tu na první pohled dost.