Železna lady Margaret Thatcherová

Železna lady Margaret Thatcherová Zdroj: Profimedia.cz

Amrická herec Kirk Douglas
Spisovatel Ray Bradbury
Železna lady Margaret Thatcherová
Bývalý prezident a revolucionář Fidel Castro
Bývalý prezident Jihoafrické republiky Nelson Mandela
8
Fotogalerie

Morbidní žebříček: Letos si má příjít zubatá pro Fidela Castra, Margaret Thatcherovou či Stephena Hawkinga

Server DeathList.net sestavuje už od roku 1987 žebříček, který překračuje všechny hranice dobrého vkusu. Jako každý rok zveřejnil i letos seznam padesáti světoznámých osobností, které se pravděpodobně nedožijí dalších oslav Nového roku.

 

V roce 2012 má podle "popravčí" komise serveru s nejvyšší pravděpodobností zemřít zpěvačka Etta James, která bojuje s leukémií a Alzeimerovou chorobou. Na druhém místě je dvaašedesátiletý hudebník Robin Gibb a třetí pozici obsadil libyjský atentátník z Lockerbie Abdelbaset Al Megrahi, který byl po diagnóze rakoviny prostaty propuštěn ze skotského vězení a vrátil se do své domoviny.

 

V žebříčku pro rok 2012 figuruje i slavný herec Kirk Douglas (96), legendární autor sci-fi literatury Ray Bradbury (92), železná lady Margaret Thatcherová (87), kubánský vůdce Fidel Castro (86), jihoafrický politik Nelson Mandela (94), diplomat Henry Kissinger (89), zimbabwský diktátor Robert Mugabe (88), či geniální teoretický fyzik Stephen Hawking (69), který 8. ledna oslaví kulatiny.

 

 

Osobnosti, nad nimiž DeathList.net vyřknul ortel, ale nemusí zoufat. Loňská prognóza se naplnila "jen" v sedmi případech - server správně odhadl, že mezi jinými zemře severokorejský vůdce Kim Čong-il, hvězda stříbrného plátna Elizabeth Taylorová nebo herec Harry Morgan.

 

Serveru navíc dlouhodobě "uniká" například zpěvák Ozzy Osbourne, jehož skon zakladatele DeathListu s ohledem na jeho sebedestruktivní životní styl tipovali už v roce 1987.

 

Smrt známých osobností se netipuje jen v zahraničí, Češi dali podobně morbidním prognózám dokonce formu tipovací hry: