Příliš mnoho žen podléhá příručkám psaným nezodpovědnými šarlatány

Příliš mnoho žen podléhá příručkám psaným nezodpovědnými šarlatány Zdroj: Profimedia.cz

Ženy, které rodí doma, jsou nezodpovědné a vyšinuté

České úřady jsou odhodlány stíhat matky, které se nezodpovědně rozhodnou rodit doma a dítě při tom přijde k újmě. Co říct jiného než „KONEČNĚ“?

 

Pokud se rodička spoléhá na astrologii, homeopatii a léčitelství, pokud rodí doma a odmítá očkování dětí, pak se projevuje souborem příznaků těžkého klimakteria, které by měly alarmovat její blízké k tomu, aby jí co nejrychleji zajistili psychiatrickou pomoc. Protože je porod obklíčen bariérou atavismů a zdivočelých pudů, není očividná defektnost víry v domácí porod ještě dostatečně známá; z tohoto čistě patologického úkazu se díky tomu stačil stát směr, který disponuje vlastními vzdělávacími kurzy, učebnicemi a guru.

 

A není to jediný směr patologické iracionality, vázaný na děti - vzpomeňme jen na hnutí matek létajících s dětmi. To jsou vyšinuté ženštiny, které své dítě týrají vyhazováním do vzduchu, třepáním a vůbec všemožným navozováním „shaken baby syndromu“. Ani létání s dětmi, stejně jako domácí porody, dosud není úřady stíháno. Je ale velmi dobře, že když vyšinutá matka při nějaké podobné činnosti dítě zraní, tak půjde před soud.

 

 

Velkou reportáž o domácích porodech najdete ve čtvrtečním Reflexu.