Nepodařený vstup

Nepodařený vstup Zdroj: Youtube/TV Barrandov

Zprávy TV Barrandov předstíraly živý vstup, zradila je chyba střihače

Editor a střihač úterní zpravodajské relace Exploziv na TV Barrandov asi nemají klidně spaní. Do vysílání totiž pustili špatně ustřižený příspěvek, který odhalil, že vstup redaktorky, který se tvářil jako živý, byl předtočený.

Moderátoři ve studiu předali slovo reportérce Lucii Šprinclové, která se přihlásila z místa nehody u Jevíčka. Reportérka přivítala diváky a začala sdělovat informace, jenže po chvíli se zarazila a celý vstup začala znovu, včetně přivítání diváků.

Chyba vznikla u střihače, který u předtočeného materiálu omylem nechal i nepovedenou část, takže se ukázalo, že vstup, který se tvářil jako živý, byl ve skutečnosti natočen odpoledne.

Je spravedlivé říci, že falešný živý vstup, v televizní hantýrce zvaný „look live“ nebo „jako živě“, používají všechny zpravodajské televize, včetně českých. Moderátoři si vždy dávají dobrý pozor, aby nelhali. Nikdy od nich v tomto případě neuslyšíte, že „na místě máme redaktorku“ nebo že se „živě přepojíme“. Většinou se omezí na neutrální konstatování, že „více o nehodě reportér XY“.