marihuana

marihuana Zdroj: Profimedia.cz

Speciální web na drogy považuje Prahu za třetí nejlepší konopnou destinaci. Vede Barcelona

Je otázkou, zda je to pocta, nebo velký problém. Specializovaný web na lehké drogy, který se jmenuje WeBeHigh.org a mapuje tuto scénu pro zájemce a turisty po celém světě, považuje Prahu za třetí nejpopulárnější destinaci, kde se dá například lehce a za dobrou cenu pořídit marihuana.

Zdaleka nejpopulárnější je katalánská Barcelona, protože zde existují stovky takzvaných „konopních klubů a sdružení“, které využily díru v zákoně. Ta umožňuje kuřákům marihuany se sdružovat a kouřit trávu v soukromí a to bez možného zásahu policie. Úřady ve Španělsku zatím neví, jak šíření podobných klubů zabránit.

Praha je populární pro dostupnost a hlavně relativně nízkou cenu drog. V první desítce na webu nefiguruje v tomto směru známý Amsterdam, protože ti, co web sestavují, tam považují trh za příliš regulovaný a tím omezený.

Deset nejpopulárnějších míst na světě, kde se prý podle WeBeHigh.org dají pořídit poměrně jednoduše lehké drogy, jsou: Barcelona, Londýn, Praha, Melbourne, Perth, Vancouver, Berlín, Dillí, Paříž a Kodaň.